na utakmici partizan - crvena zvezda

Kako se derbi pretvorio u krvavi balkanski obračun: Sve je počelo bakljadom, a onda izmaklo kontroli...

Sport 15.12.17, 09:05h

Kako se derbi pretvorio u krvavi balkanski obračun: Sve je počelo bakljadom, a onda izmaklo kontroli...
Obračun na stadionu Partizana počeo je u 16. minuti najvećeg srpskog derbija kada je veća grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, a potom su krenuli u napad

 

U žestokom navijačkom obračunu na utakmici Partizan - Crvena zvezda u srijedu u Beogradu sudjelovala su najmanje šestorica Hrvata, kao i Bugari, Rusi i Grci.

 

Zagrebački Jutarnji list objavio je imena šestorice Splićana koji su sudjelovali u neredima i međusobnom obračunu navijača Partizana Grobara.

 

Najteže je prošao 26-godišnji Ante Firić, čiju su osobnu iskaznicu na Facebooku objavili Grobari. On je zbrinut na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake. Demantirano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su ranije javljali mediji.

 

Jutarnji, također, navodi da hrvatski državljani nisu članovi Torcide niti su povezani s drugim hrvatskim navijačkim skupinama. Oni se dovode u vezu određenim krugovima iz krim-miljea, a srbijanski mediji sumnjaju da su unajmljeni.

 

Obračun na stadionu Partizana počeo je u 16. minuti najvećeg srpskog derbija kada je veća grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, a potom su krenuli u napad.

 

Srpski mediji tvrde kako je riječ o borbi za prevlast među navijačkim skupinama Partizana te da je u napadu jedne grupe navijača na drugu sudjelovalo oko 80 huligana. Da je sve bilo pomno organizirano vidi se i po tome da su napadači oko ruke imali bijele vezice radi raspoznavanja.

 

Na snimkama se vidi kako za to vrijeme pripadnici srpske žandarmerije sve to više-manje mirno promatraju s atletske staze bez ikakva miješanja. Tek nakon otprilike 10 minuta sukoba na tribinama umiješala se i policija.

 

MUP Srbije potvrdio je da je nakon nereda na stadionu uhićeno 26 osoba, među kojima su i strani državljani.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI