osumnjičena za kriminal u predmetu Pravda

Ustavni sud Hrvatske odbacio žalbu Lejle Fazlagić: Odluka nije izvršna, konačnu riječ dat će ministar pravde

Hronika 12.12.17, 18:50h

Ustavni sud Hrvatske odbacio žalbu Lejle Fazlagić: Odluka nije izvršna, konačnu riječ dat će ministar pravde
"Podnositeljica smatra da su joj osporenim aktima povrijeđene temeljne slobode i ljudska prava zajamčena Ustavom Republike Hrvatske i Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda", navode iz Ustavnog suda Hrvatske

 

Ustavni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu bivše sutkinje Općinskog suda u Sarajevu Lejle Fazlagić, koja je osumnjičena za kriminal u predmetu Pravda, koju je podnijela na rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske koji je kao neosnovanu odbio njenu žalbu i potvrdio rješenje Županijskog suda u Rijeci kojim je odobreno njeno izručenje bh. vlastima.

 

"Podnositeljica smatra da su joj osporenim aktima povrijeđene temeljne slobode i ljudska prava zajamčena Ustavom Republike Hrvatske i Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda", navode iz Ustavnog suda Hrvatske- piše Oslobodjenje

 

U obrazloženju odluke, između ostalog stoji: " Ugovorom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o izručenju koji je potpisan 28. studenoga 2012., a stupio na snagu 6. ožujka 2014. države ugovornice obvezuju se na zamolbu, jedna drugoj izručivati osobe, koje se u državi koja traži izručenje progone zbog kaznenog djela ili se traže radi izvršenja kazne zatvora ili druge mjere koja uključuje oduzimanje slobode prema pravu država ugovornice".

 

Bitno je naglasiti da odluka Ustavnog suda Hrvatske nije izvršna, te da će o svemu konačnu riječ dati Ministarstvo pravde Republike Hrvatske. Kako saznajemo, Fazlagićeva će se dalje žaliti Evropskom sudu za ljudska prava.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI