NAKON VELIKE POLICIJSKE AKCIJE

Evo ko su tri razbojnika koja su opljačkala BINGO u Bugojnu i Hadžićima: Otkrivena imena uhapšenih!

Hronika 12.12.17, 13:16h

Evo ko su tri razbojnika koja su opljačkala BINGO u Bugojnu i Hadžićima: Otkrivena imena uhapšenih!
Iz FUP-a je potvrđeno i da su uhapšeni M.O. P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, na kojima se vrši kriminalistička obrada

 

 

Kako je danas za medije potvrđeno iz Federalne uprave policije, a nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, tokom 11/12.2017. godine na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirana je organizirana kriminalnu grupu koja je izvršila krivična djela razbojništva nad TC Bingom u Hadžićima i TC Bingom u Bugojnu.


Tom prilikom je otuđen novac u ukupnom iznosu cca. 170.000 KM, a isti se također mogu dovesti u vezu i sa drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru F BiH.


Potvrđeno je i da su uhapšeni M.O. P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, na kojima se vrši kriminalistička obrada. Kako saznaje Faktor, riječ je o Mirzi Turkoviću, Harisu Priganici i Mugdimu Omanoviću, koji su od ranije poznati sarajevskoj policiji.


Mirza Turković je prije samo tri mjeseca izašao iz zatvora gdje je proveo četiri godine zbog više krivičnih djela.


Ovo je za Faktor potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.


- Moj branjenik se na prvom saslušanju u policiji branio šutnjom – kazao je Mehmedbašić.


Kako navodi Faktor, Turković je, između ostalog, u javnost dospio nakon što je pljačkajući punu Enrgopetrola u sarajevskom naselju Pofalići dobio batine kada mu je uposlenik pumpe oteo pištolj, a potom ga i pretukao.


S druge strane zbog više krivičnih djela stupce crne hronike prije čak deset godina punio je Haris Priganica. Kako saznaje Faktor, i Priganica se na saslušanju u Federalnoj upravi policije branio šutnjom.


On je, između ostalog hapšen 2007. godine zajedno sa Senadom Džananovićem (37) iz Rogatice i Nemanjom Mihajlovićem (20) jer su u samo jednom danu izvršili tri krivična djela krađu, nasilničko ponašanje, te oštećenje tuđe stvari u dva ugostiteljska objekta.


Tada su upali u fast-food Zijo u ulici Džemala Bijedica, općina Ilidža, odakle su ukrali novac, mobitel, te pice. Nekoliko sati nakon toga polupali su inventar u dva ugostiteljska objekta.


U saradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, osim što su slobode lišene ove tri osobe, izvršno je ukupno šest pretresa stanova kojom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.


Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom „policija“, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču  iz izvršenih krivičnih djela.


Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI