KO SU DO ZUBA NAORUŽANI RAZBOJNICI

Odmotava se klupko oko brutalne pljačke TC 'Bingo' u Bugojnu: Policija uhapsila tri osobe

Hronika 12.12.17, 10:36h

Odmotava se klupko oko brutalne pljačke TC 'Bingo' u Bugojnu: Policija uhapsila tri osobe
Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom „policija“, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela

 

Federalna uprava policije kao policijski organ Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, realizovala je određene aktivnosti u vezi sa rasvijetljavanjem većeg broja krivičnih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH u toku 2017. godine, javlja Patria.


Federalna uprava policije je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, tokom 11/12.2017. godine na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila krivična djela razbojništva nad TC Bingom u Hadžićima i TC Bingom u Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu cca. 170.000 KM, a iste se također  mogu dovesti u vezu i sa drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru F BiH.


U saradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova kojom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.


Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom „policija“, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču  iz izvršenih krivičnih djela.


Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.


U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama: M.O. P.H. i T.M., svi iz Sarajeva,   koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Organizirani kriminal“ 342., „Razbojništva“ 289. stav 2. „Teške krađe“ 287. i KZFBiH biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.


Operativne aktivnosti Federalne uprave policije u vezi sa navedenim krivičnim djelima se nastavljaju.


Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI