dobro uigrana grupa

Filmska pljačka u Bugojnu: Lažni policajci pobjegli sa 64.000 KM

Hronika 11.12.17, 18:04h

Filmska pljačka u Bugojnu: Lažni policajci pobjegli sa 64.000 KM
Nakon razbojništva, obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za osumnjičenima

 

Blizu 64.000 KM težak je plijen koji su iz tržnog centra "Bingo" u Bugojnu sinoć odnijela četvorica do zuba naoružanih razbojnika, obučenih u uniforme Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

 

Policija pokušava da ih pronađe nakon što su, s automatskim puškama i pištoljem u rukama, preksinoć oko 19 časova nasilno otvorili bočna vrata te ušli u tržni centar.

 

Unutra su oružjem zaprijetili radnicima obezbjeđenja, pokupili pare koje su bile u malim metalnim kutijama te pobjegli audijem A4 karavan.

 

Već nepuna dva sata kasnije, bugojanski policajci pronašli su u naselju Goruša zapaljeni audi, dok razbojnicima nema ni traga ni glasa.

 

"Nakon razbojništva, obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za osumnjičenima. Blokirano je i uže i šire područje opšine Bugojno, što podrazumijeva i putne komunikacije prema susjednim opštinama", navode iz MUP-a SBK.

 

Blokada nije urodila plodom, ali je u 20.45 zazvonio telefon u Policijskoj stanici Bugojno, a kojoj je prijavljeno da u Goruši gori audi. Vatra je progutala cijeli automobil, što je, inače, česta praksa razbojnika, koji na ovaj nači sakrivaju dokaze.

 

Ipak, dežurni tužilac je naredio da se obave sva vještačenja, s ciljem da se utvrdi da li su lopovi, eventualno, ostavili bilo kakve tragove za sobom.

 

Sve ukazuje na to da iza ovog razbojništva ne stoje amateri, već dobro uigrana grupa, koja je svaki detalj dugo planirala.

 

"Znali su na koja vrata mogu najlakše ući i pobjeći, koliko je radnika obezbjeđenja unutra, gdje se nalaze pare. Pritom su 'udarili' vikendom, baš kada je pazar najveći", ističe sagovornik Nezavisnih.

 

Podsjećanja radi, tržni centar "Bingo" u Bugojnu i ranije je bio na meti razbojnika. Tokom prošle godine napadnuta je radnica mjenjačnice, a opljačkana je i prodavnica sportske opreme "Sport Vision", koja se nalazi u sklopu ovog tržnog centra.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI