PONAJLJEPŠA HRVATSKA GLUMICA OTKRIVA

Uskoro dolazim u Sarajevo na ćevape i snimanje velike TV serije!

Mediji 09.12.17, 15:29h

 Uskoro dolazim u Sarajevo na ćevape i snimanje velike TV serije!
Hrvatska glumica za "Jutarnji list" govori o premijere tri teatarske premijere i novom velikom projektu čije snimanje uskoro starta u Sarajevu

 

Izvor: Jutarnji.hr/Autor: Tina Premec

 

U glumačkom poslu često ili radite previše, ili se pitate jesu li vas zaboravili, no najbolje uloge dolazile su mi uvijek u pravo vrijeme glumačke i osobne zrelosti, rekla je VejzBojana Gregorić  Vejzović koja će u manje od mjesec i pol odraditi tri kazališne premijere. Jedna je već iza nje, ona u Ludens teatru gdje je 11. studenoga uspješno postavljen komad “Sjećanje vode”, a dvije ju očekuju. U matičnom kazalištu Gavella 15. prosinca slijedi premijera “Rikarda III.”, a samo tjedan dana poslije u Teatru Exit “Dvoje” Jima Cartwela. Bit će to prva Bojanina suradnja s Exitom.


- To “Dvoje” smo Dražen Čuček i ja, a tekst je izuzetno zanimljiv, pogotovo iz glumačke perspektive, igramo svaki po sedam likova. Dakle, “dovodimo” na scenu starca i staricu, ljubavnike, lica u različitim životnim situacijama, bit će tu i elemenata pantomime. Vjerujem da će publici biti zanimljivo jer će imati priliku poput voajera zaviriti u intimu likova i njihovih odnosa te životnih priča. Osim toga, predstava je bogata glumačkim transformacijama - govori Gregorić vidno uzbuđena zbog tog komada jer, kako objašnjava, Matko Raguž i Exit postali su prepoznatljivi upravo po projektima koji su za glumce najveći izazovi.

 

- Scenski minimalizam, kao obilježje Exita, više postavlja ljestvicu za svakog glumca. Tekst je pisan tako da ne dopusta tešku masku, niti za to ima vremena jer unutar samo minute glumac već ulazi kao drugi lik iz komada “Dvoje”. Minimalne naznake transformacije i kostima, recimo sijeda perika ili rubac na glavi, itekako “natjeraju” glumca na rad u unutarnjoj, karakternoj vjerodostojnosti transformacije - ističe glumica.

 

Bit će to prvi put da se odvažila na ovako intenzivan kazališni tempo, no u ulogama nalazi pregršt inspiracije.

 

- Ovo su prilike koje se ne propuštaju jer pružaju sjajnu lepezu likova koje mogu odigrati i vrijedilo je nespavanja i noćnog učenja teksta. Uistinu mi ponekad banalno pitanje “Kako vi glumci naučite sav taj tekst?” odzvoni i od srca se nasmijem jer zapravo ne znam odgovor. “Dvoje” je kazališni predložak koji krene u svijetlom tonu dobre zabave i humora, no na kraju isplivaju katarzične priče koje lupaju u pleksus. Jako se veselim premijeri i ne mogu dočekati da čujem reakciju publike.

 

Nadam se da će uživati jednako kao i mi dok smo stvarali predstavu u režiji Matka Raguža čija je metoda rada s glumcima sjajna. Krenuli smo od posture tijela za svako lice do istraživanja psihološkog profila. Bit će tu simpatičnih karikatura, ali i onih likova za koje se nadamo da će publiku dirnuti - govori Gregorić.

 

U “Rikardu III.” dopala ju je uloga Margarete i dio je velikog ansambla koji predvode Ozren Grabarić, Slavica Knežević, Dijana Vidušin i Živko Anočić.

 

- Shakespeare je fascinantno suvremen, a Rikard III., gledajući ga kao metaforu, nevjerojatno referentan opis društvene svijesti koja nas okružuje, nažalost, grabež, laž, uspjeh po svaku, ali baš po svaku cijenu. Raditi s A. Popovskim ponovno, nakon uspješne predstave “San ljetne noći” koju smo odigrali 150 puta, bio je užitak jer ga njegovo ispitivanje glumačkih i scenskih krajnosti čini beskrajno zanimljivim redateljem - kaže.

 

Naravno, nameću se pitanja i o tempu i umoru.


- Ova četiri mjeseca rada na tri predstave nisu mi dala vremena da previše razmišljam o umoru. Baterije sam punila radeći divne uloge sa sjajnim ljudima, a zahvaljujući razumijevanju mojih ukućana, sve je bilo ostvarivo. Dobra međusobna organizacija, poslovno-obiteljske križaljke, spašavaju da sve klapa kako treba - objašnjava i dodaje da ipak s nestrpljenjem priželjkuje Božić kako bi se odmorila uz svoje najdraže.

 

Ipak, odmor neće dugo trajati jer je novi angažman u televizijskoj seriji već prihvatila i zbog njega će ići izvan granica Hrvatske.

 

orient-express

 

- Nakon Božića svi zajedno idemo za Sarajevo, snimam nove epizode “Dobro došli u Orient Express”. Prije godinu i pol snimili smo tri epizode i one su odlično prošle na tamošnjoj televiziji, a sada je produkcija odlučila krenuti u još 12 novih nastavaka. Riječ je o humorističnoj seriji Jasmina Durakovića  u kojoj glumim Ornelu, vlasnicu hotela, i beskrajno se zabavljam u karakteru pomalo nadmene i ocvale šefice. Glumačka ekipa je sjajna, predvođena Emirom Hadžihafizbegovićem, Vanesom Glođo i Mirvadom Kurićem. Kako tada počinju zimski praznici, već smo se dogovorili da idemo obiteljski s djecom na prave ćevape (smijeh, op. a.). Raul se posebno veseli jer u Sarajevu ima prijatelje koji ljetuju, kao i mi, na Pelješcu, a to će biti i prvi put da će vidjeti Sarajevo - kaže Bojana Gregorić.

 

Nastavak intervju možete čitati OVDJE!

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI