Nakon press konferencije Predsjedništva BiH i Aleksandra Vučića

Ana Brnabić: Imali su različite poglede, Bakir je rekao da nikad nije dosadno

Front 06.12.17, 16:19h

Ana Brnabić: Imali su različite poglede, Bakir je rekao da nikad nije dosadno
Ona je dodala da je sastanak iskoristila da zahvali BiH za podršku Srbiji u kandidaturi za sjedište Transportne zajednice jugoistočne Evrope, za koju je Beograd danas u Briselu i izabran

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sastanka sa delegacijom Predsjedništva BiH da je taj sastanak protekao u pozitivnoj atmosferi, a da je komentar bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića na njeno pitanje o atmosferi koja je pratila zajedničku pres-konferenciju članova Predsjedništva i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bio da "nikad nije dosadno".

 

Brnabićeva, koja se sa delegacijom Predsjedništva BiH sastala neposredno nakon konferencije na kojoj su predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i bošnjački član Bakir Izetbegović iznijeli oprečne stavove o spoljnoj politici BiH (u odnosu na Beograd), rekla da to ne bi još komentarisala jer, kako je navela, nije bila na licu mjesta. 

 

"Pitala sam ih kako je protekao pres. Imali su različite poglede. Bakir je rekao da nikad nije dosadno. To je njegov pogled", rekla je Brnabićeva. 

 

Ona je dodala da je sastanak iskoristila da zahvali BiH za podršku Srbiji u kandidaturi za sjedište Transportne zajednice jugoistočne Evrope, za koju je Beograd danas u Briselu i izabran. 

 

"Izbor Beograda dokazuje da se region sam može dogovoriti o važnim pitanjima i da im to ne mora određivati EU", zaključila je Brnabićeva. 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI