NAKON JOŠ JEDNE BURNE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA

Denis Stojnić: Je li problem uspješan Vlah u Starom Gradu ili što se zove Tesla?! Evo, promijenićemo ga u Hadžibajrić pub...

Biznis Klub 06.12.17, 12:56h

Denis Stojnić: Je li problem uspješan Vlah u Starom Gradu ili što se zove Tesla?! Evo, promijenićemo ga u Hadžibajrić pub...

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

Hadžibajrić naredio: Svi ugostitelji u Starom Gradu moraju imati iste tende - da se logo vidi iz svemira

O novom naređenju načelnika Ibrahima Hadžibajrića razvila se rasprava na druš...

Pusta obećanja Izetbegovića i Hadžibajrića: 'Osjećam se nemoćno pred najezdom primitivizma i pijačarskog mentaliteta'

Vijest da je u kući u kojoj je Mak Dizdar proveo značajan dio života, umjesto...

Opozicija ima 400.000 glasova! Ne slažemo se s Konakovićem - zajednički kandidat je jedina opcija za pobjedu

Mi u NES-u čekamo da se Trojka između sebe iskomunicira. Kandidat bi trebao b...

Prekinite saradnju s duhanskom industrijom i zaustavite postavljanje murala 'Unsmoke Sarajevo'!

Predstavnici omladinskog zdravstveno-zagovaračkog odbora pri PROI-u tvrde da ...

Plač, vriska, užas..., nesreća u Makarskoj: Dado i Denis Stojnić izvačili porodicu iz smrskanog vozila, sve ih spasili

Vozač je izgubio kontrolu i auto se prevrnuo tri-četiri puta... Braća Stojnić...

Biznismeni iz Kuvajta zainteresovani za ulaganja u Sarajevo, a posebno 'bacili oko' na ovaj dio grada...

Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da su investitori iz Kuvajta ...

Prodaje se zemljište na Alifakovcu u sarajevskoj Općini Stari Grad: Niče novi stambeno-poslovni objekt u ulici Maguda

Radi se o zemljištu površine 195m2, a početna tržišna prodajna cijena nakretn...

Denis Stojnić uzvraća: 'Neće mene zastrašiti... Je li ovo prijetnja da se istina ne bi saznala?!'

Kakva poruka je meni poslata sa ovom njegovom tužbom? Je li ovo prijetnja tuž...

Oduzeti telefoni Skaki, Hadžibajriću i trojici vijećnika iz NiP-a i SDP-a: Istražuje se navodna trgovina utjecajem

Sud je objasnio da se mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dok...

Oglasio se Hadžibajrić: 'Nismo više dio 'četvorke'! Bogić Bogićević je prevaren'

Hajmo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili dev...

24 SATA

U ranim jutarnjim satima usvojen Nacrt izbornog zakona RS

Ovo je najveći poslodavac u BiH sa čak 8.108 uposlenih

Uskoro jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu

'Godinama me je varala, možda joj ne pripadne ništa': Veliki intervju bijesnog Harisa Džinovića, otkrio svašta...

Dok policija istražuje nedavni incident u Općini Stari Grad, zbog kojeg je prije nekoliko dana priveden pa pušten Mirza Vrabac, Denis Stojnić željno iščekuje novu sjednicu Općinskog vijeća kojem je Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH nedavno naložila da se ponovo razmatra ponuda vezana za Tesla pub. U čemu je, ustvari, problem?

 

Svašta se prošle sedmice (iz)dešavalo u sarajevskoj Općini Stari Grad – od incidenta sa pištoljem uperenim u vijećnika Dadu Stojnića, do burne sjednice Općinskog vijeća na kojoj su vrcale varnice na sve strane zbog jedne tačke dnevnog reda – vansudske nagodbe oko Tesla puba. No, „zakuhalo se“ i do ove tačke vijećnici nisu ni stigli...


I dok policija istražuje navedeni incident, zbog kojeg je prije nekoliko dana priveden pa pušten Mirza Vrabac, Denis Stojnić željno iščekuje novu sjednicu Općinskog vijeća kojem je Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH nedavno naložila da se ponovo razmatra ponuda vezana za Tesla pub. A u javnosti o ovom slučaju i dalje bruje posve različite i vrlo oprečne informacije, od kojih najviše dilema izaziva pitanje: Kako je Denis Stojnić uopće mogao skoro godinu i po dana nesmetano koristiti ovaj ugostiteljski (općinski) objekat bez plaćanja režija i u čemu je, ustvari, problem?!  


- Javnost je oko svega obmanjena! Problem je postojao od prvog dana, kada sam ušao u prostor Tesla puba i vidio da u prizemlju nema 167 kvadrata, kako je bilo navedeno u tenderu, tvrdi Denis Stojnić u razgovoru za DEPO Portal.


Kako kaže, riječ je o prostoru od 100 kvadrata prizemlja i 67 kvadrata galerije, a to nije isto. Zbog toga je tužio Opštinu Stari Grad. Međutim, fakture su uredno stizale i dug se gomilao...


- Ali ja ih nisam plaćao jer je sudski proces u toku. Ima li 167 kvadrata prizemlje? Aha, nema. Dakle, šta da plaćam? I kad su vještaci utvrdili da prostor u prizemlju zaista ima 100 kvadrata, Ibrahim Hadžibajrić mi je predao vansudsku nagodbu. Naravno, ja sam je prihvatio. Moja želja je bila cijena od 18 KM po kvadratu, on je rekao 33 KM, i ja sam to prihvatio. Sve se to se dešava u oktobru 2016. godine, a u februaru 2017. kreće vansudska nagodba – to su pregovori, mejlovi, dogovori sa advokatom – i postigli smo konačan dogovor. On sad ide na Općinsko vijeće – naravno, moj brat i ja ne možemo učestvovati u glasanju zbog sukoba interesa i mi izlazimo sa sjednice – 21 vijećnik glasa za nagodbu, što je dvotrećinska većina. Bilo je dovoljno 16 glasova, a mi smo dobili 21, jer je Vijeće prihvatilo mišljenje sudskog vještaka koje je dao Opštini Stari Grad, pojašnjava Stojnić.


I šta se onda dešava? Gdje je zapelo?!


- Ništa! Mjesec dana kasnije dolazi do izbora gradonačelnika. Moj brat i ja glasamo za Abdulaha Skaku, on dolazi na mjesto gradonačelnika Sarajeva... Glasali smo za Skaku, jer je on moj jaran, mi smo odrasli zajedno. Hoćemo li i službeno - zašto Skaka? Zato što je on dobar menadžer! Kad je za Novu godinu pjev'o Dino Merlin, i moji lokali bili su puni, svi hoteli su bili puni, grad nam je bio pun, evo žičara je krenula... A sad ćemo za Novu godinu imati tri izvedbe, ne kažem da to Skaka iz svog džepa plaća, ali je dobar menadžer. Prethodni gradonačelnici nisu bili takvi. I važno je da mladi Skaka nije fundamentalista... Ne bi on sjedio s nama da jeste, neko ne voli što ste vi Jovan ili Maja..., kaže Denis Stojnić koji u „presudnim glasovima“ za gradonačelnika Sarajeva vidi izvor sukoba u Općini Stari Grad, koji su kulminirali u junu ove godine, kada je uslijedila i deložacija iz Tesla puba.


Ovaj slučaj se trenutno nalazi na sudu, a zbog svih prošlosedmičnih događaja i incidenta sa pištoljem, Stojnić je čak poručio i da „sada uzima pravdu u svoje ruke“! Šta to znači?    


- Ja nikada nisam prijetio... Ali, zapalili su mi auto, bacali mi bombe na lokal, poručili mi da ću „biti protjeran iz Starog Grada“, sad Mirza Vrabac prijeti pištoljem... To što sam rekao da ću uzeti pravdu u svoje ruke, rekao sam da bi se ovi iz tužilaštva, policije, SIPA-e više pokrenuli... Htio sam da im kažem – šta čekate, toliko sam materijalnih dokaza iznio?!


Tvrdnje da je „ugrožen kao Srbin u Sarajevu“ negira, ali misli da u čitavom slučaju postoji „lični problem“.

 
- Radi se o tome što mi najbolje radimo i što se to mnogima ne sviđa. Ne sviđa se ćatama u Starom Gradu, ne mogu nam ništa na mišiće, na pištolje su pokušali, ne znaju više šta će... A Hadžibajrić zna da će ovaj spor izgubiti, jer Tesla pub nema 167 kvadrata! Po zakonu, ako ne platim kiriju dva mjeseca, moram napolje. A ja sam radio sve do marta 2017. Sve do Skake... Ja sam prije svega Bosanac i Hercegovac, majka mi je muslimanka, otac pravoslavac. Moj Zdravko je branio ovaj grad... Jedan moj drug kaže – uspješni Vlah u Starom Gradu, to je problem. Ma, čovječe, pusti me da živim! Ovo je jedan obični ugostiteljski objekat. Je li problem što se zove Tesla?! Ne znam šta je pozadina... Evo, promijenićemo u Hadžibajrić pub i da svi budemo zadovoljni, poručuje na kraju Denis Stojnić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/md/ad)

 

BLIN
KOMENTARI