tenzije se nastavljaju

Čović: Javno pozivam sve bh. logoraše, bez obzira u čijem logoru su bili, da tuže BiH!

Front 05.12.17, 12:52h

Čović: Javno pozivam sve bh. logoraše, bez obzira u čijem logoru su bili, da tuže BiH!
Na novinarsko pitanje kako komentariše najave da bi mogle uslijediti tužbe protiv Hrvatske nakon presude u slučaju Prlić i ostali, Čović je kazao da će "spekulacija biti, kao i alata za stvaranje nereda u BiH"

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a pozvao je danas sve logoraše, bez obzira u čijem su logoru bili u BiH, da tuže Bosnu i Hercegovinu- piše N1.

 

Na novinarsko pitanje kako komentariše najave da bi mogle uslijediti tužbe protiv Hrvatske nakon presude u slučaju Prlić i ostali, Čović je kazao da će "spekulacija biti, kao i alata za stvaranje nereda u BiH."

 

"Javno pozivam sve logoraše u BiH, bez obzira čijem logoru su bili, da tuže BiH jer sve što se dešavalo u BiH je ugrađeno u BiH koju prepoznajemo kao Dejtonsku BiH. To se odnosi na sve logoraše Bošnjake, na sve logoraše Hrvate i na sve logoraše Srbe. BiH treba pronaći način kako pomoći tim ljudima", izjavio je Čović.

 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na isto pitanje je odgovorio: "Ovo nije bila presuda za odgovornost država nego pojedinaca. Ne vidim pravni temelj za takve procese."

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI