svima je trebalo kraće vremena

'Dokle' smo s Upitnikom EK koji smo dobili prije godinu dana? Zvizdić otkrio koliko je dosad prevedeno

Front 04.12.17, 20:46h

'Dokle' smo s Upitnikom EK koji smo dobili prije godinu dana? Zvizdić otkrio koliko je dosad prevedeno
Za pet dana biće godina od kada je BiH dobila Upitnik EK. U regionu, do sada, na njega je najduže odgovarala Crna Gora - nešto duže od četiri mjeseca

 

Bavite se nacionalističkim temama umjesto reformama, poručio je komesar za proširenje EU Johannes Hahn političarima u BiH. On se tokom današnje posjete Sarajevu susreo sa liderima stanaka, članovima Predsjedništva BiH, predstavnicima Savjeta ministara. Zbog njega je u Sarajevo, došao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

 

Hahn je upozorio lidere da su Evropska komisija, ali i sve članice Unije zabrinute neprovođenjem reformi. Dodao je da je EU posvećenija nego ikada pružanju podrške BiH, ali da se lideri na vlasti i u opoziciji bave uobičajenim nacionalističkim temama i pričama o krizi nego reformama.

 

"Stalno nas uvjeravaju sljedeće sedmice i skoro kao da je neka omiljena riječ, skoro, još malo, sljedeće sedmice. Ali rekao sam vam, ono što nam treba je konkretan rezultat- bez toga nema sljedeće faze", poručio je Hahn.

 

Za pet dana biće godina od kada je BiH dobila Upitnik EK. U regionu, do sada, na njega je najduže odgovarala Crna Gora - nešto duže od četiri mjeseca.

 

"Ako ne dođe do bilo kakvih bezrazložnih političkih problema mi ćemo taj posao završiti do kraja ove godine, plus-minus sedam ili deset dana. Otprilike 85 posto je već prevedeno", otkrio je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

 

Ostatak teksta pročitajte te videoprilog N1 gledajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI