VIDEO/ Osuđeni ratni zločinac

Praljak o rušenju Starog mosta: Lijepa građevina, ali o tome da bude simbol bilo čega, to su mala evropska s*anja!

Hronika 01.12.17, 15:03h

Praljak o rušenju Starog mosta: Lijepa građevina, ali o tome da bude simbol bilo čega, to su mala evropska s*anja!
Poručio je kako su rušenje Starog mosta snimale tri kamere, a da se Stari most može srušiti za jednu minutu, a da je pucanje od 24 sata bilo rađeno "za sliku kako bi se Hrvati pokazali u lošem smislu"

 

General HVO-a Slobodan Praljak, koji je izvršio samoubistvo u sudnici Haškog tribunala nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda od 20 godina za ratni zločin na području tzv. Herceg-Bosne, davne 1999. godine izjavio je u jednom intervjuu kako HVO nije srušio Stari most.

 

U intervjuu za Alternativnu televiziju kazao je voditelju kako se HVO neće izviniti za rušenje Starog mosta, te da oni to nisu učinili.

 

"Prije svega Stari most nije srušio HVO. Rušenje Starog mosta snimale su tri kamere, jedna od tih je bila jednog Škota koji se tamo motao", kazao je Praljakk 1999. godine. U presudi Haškog tribunala izrečenoj u srijedu sudsko vijeće je jasno navelo da je HVO srušio Stari most.

 

Poručio je kako su rušenje Starog mosta snimale tri kamere, a da se Stari most može srušiti za jednu minutu, a da je pucanje od 24 sata bilo rađeno "za sliku kako bi se Hrvati pokazali u lošem smislu".

 

"Most ne može biti simbol ničega. Lijep je most - budimo pošteni, lijepa je građevina kao što ima puno lijepih stvari, ali o tome da će on biti simbol bilo čega, to su mala evropska s*anja koja dolaze ovdje pa pišu domaće zadaće", poručio je Praljak za Alternativnu prije 18 godina.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI