čini se nemogućim, ali vrlo je lako

Šta kontroliše obezbjeđenje: Poznati advokat pojašnjava kako se unosi otrov u Haški sud...

Hronika 29.11.17, 22:42h

Šta kontroliše obezbjeđenje: Poznati advokat pojašnjava kako se unosi otrov u Haški sud...
Poznati advokat Toma Fila, koji je često branio osumnjičene u Tribunalu u Hagu, pojasnio je za medije da je bilo vrlo lako unijeti otrov u sud, komentarišući bezbjednosne mjere

 

Nakon što je u haškoj sudnici bivši general tzv. Herceg-Bosne Slobodan Praljak, naočigled svih prosutnih i onih koji su izricanje presude gledali preko tv ekrana, ispio otrov, a ubrzo i preminuo u obližnjoj bolnici, pojavilo se i pitanje kako je Praljak nesmetano unio otrov u sudnicu? 


Poznati advokat Toma Fila, koji je često branio osumnjičene u Tribunalu u Hagu, pojasnio je za medije da je bilo vrlo lako unijeti otrov u sud, komentarišući bezbjednosne mjere.


Fila je za agenciju AP rekao da je "apsolutno moguće" donijeti otrov u sud u Hagu, jer je bezbjednosna provjera za advokate i druge sudske službenike "kao na aerodromu".


- Oni provjeravaju metalne predmete kao što su kaiševi, metalni novac, cipele i oduzimaju mobilne telefone, pojasnio je Fila i dodao da pilule i male količine tečnosti uopšte ne bi ni bile registrovane.


I Florens Hartman, bivša glasnogovornica Tribunala, danas je komentarisala "rupe" u obezbjeđenju Haškog suda, navodeći da je apsolutno neprihvatljivo da neko može unijeti otrov, ali da su se slični propusti već dešavali. Navela je primjer Slobodana Miloševića koji je sa sobom unosio i uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI