INCIDENT U OPĆINI STARI GRAD, PIŠTOLJ NA ČELU VIJEĆNIKA

Denis Stojnić: Mogu me voljeti ili ne, ali na mog brata niko neće potezati pištolj! Sad pravdu uzimam u svoje ruke!

Hronika 29.11.17, 17:51h

Denis Stojnić: Mogu me voljeti ili ne, ali na mog brata niko neće potezati pištolj! Sad pravdu uzimam u svoje ruke!
Iz MUP-a KS za DEPO Portal potvrđeno je da je danas, u popodnevnim satima, "u prostorijama Općine Stari Grad jedna osoba prijetila vatrenim oružjem Dadi Stojniću", te da se ista udaljila sa lica mjesta prije dolaska policijskih službenika

 

Prije početka današnjeg kolegija Kluba vijećnika Općine Stari Grad u Sarajevu, koji je bio zakazana za 16 sati, u općinskim prostorijama dogodio se do sada nezabilježeni incident.


Kako tvrdi Denis Stojnić, vijećnik u ovoj općini, na njegovog brata Dadu, također vijećnika, isped načelnikove kancelarije uperen je pištolj!   


- Ja sam malo kasnio, zadržao sam se u razgovoru sa advokaticom, a moj brat je ranije otišao u zgradu općine. Mađutim, kad je tamo stigao, iz kancelarije načenika izašao je Mirza Vrabac, izvadio pištolj i uperio ga u mog brata! Dado mu je na to odgovorio - pucaj ako hoćeš! Vrabac je izgovorio mnogo pogrdnih riječi, a potom pobjegao iz zgrade, ispričao je za DEPO Portal Denis Stojnić, još uvijek vidno uzbuđen zbog incidenta koji se desio.


Kako je naveo, nadzorne kamere u općinskoj zgradi snimile su čitav slučaj, te o svemu postoji i video zapis, koji je predat policiji.


- Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto može dogoditi i da iz načelnikove kancelarije izlazi osoba kao što je Mirza Vrabac, koji je dobro poznat policijskim organima. Slučaj je prijavljen policiji koja je izuzela snimke sa nadzrnih kamera, a ja nakon svega poručujem: Dosta sam trpio! Mogu me voljeti ili ne, ali da se na mog brata poteže pištolj - to niko ne smije! Ja ću sada pravdu uzeti u svoje ruke, poručio je Denis Stojnić.


Iz MUP-a KS za DEPO Portal potvrđeno je da je danas, u popodnevnim satima, "u prostorijama Općine Stari Grad jedna osoba prijetila vatrenim oružjem Dadi Stojniću", te da se ista udaljila sa lica mjesta prije dolaska policijskih službenika.


Inače, za sutra prijepodne zakazana je i sjednica Općinskog vijeća Stari Grad, a na dnevnom redu trebala bi se ponovo razmatrati vansudska nagodba u slučaju Tesla pub.


- Naime, Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH je nedavno naložila niz preporuka Općini Stari Grad, od kojih je svakako najvažnija ona kojom se Općinskom vijeću Stari Grad nalaže da ponovo razmatra ponudu vezanu za Tesla pub, čime je još jednom potvrđeno da se sistemski krše ljudska prava porodice Stojnić. Stoga sumnjamo da je današnji incident pokušaj provokacije pred sustrašnju sjednicu, navodeno je za DEPO Portal iz advokatskog tima porodice Stojnić.        

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

BLIN
KOMENTARI