Reakcija na današnju presudu Tribunala u Hagu

Oglasila se i Američka ambasada u BiH: Nadamo se da će ova presuda žrtvama i njihovim porodicama donijeti smiraj

Front 29.11.17, 16:05h

Oglasila se i Američka ambasada u BiH: Nadamo se da će ova presuda žrtvama i njihovim porodicama donijeti smiraj
Apelujemo na sve strane da prihvate ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH

 

Američka ambasada u BiH medijima je uputila saopćenje za javnost povodom današnje presude ICTY-a.

 

- Upoznati smo s današnjom presudom Žalbenog vijeća Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Sjedinjene Američke Države podržavaju važan rad ovog Suda i poštuju njegovu presudu.
 

Današnja presuda u slučaju protiv Jadranka Prlića i ostalih predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će ova presuda žrtvama i njihovim porodicama donijeti smiraj i dati osjećaj da je pravda barem donekle zadovoljena.
 

Apelujemo na sve strane da prihvate ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana - saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI