VIDEO/ Nakon što je ratni zločinac izvršio samoubistvo

Holandske vlasti pokrenule istragu: Kako je Slobodan Praljak unio otrov u sudnicu?

Hronika 29.11.17, 15:14h

Holandske vlasti pokrenule istragu: Kako je Slobodan Praljak unio otrov u sudnicu?
Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: "General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" i popio sadržaj iz bočice

 

Holandske vlasti pokrenule su istragu o tome kako je bivši zapovjednik HVO-a Slobodan Praljak popio otrov u haškoj sudnici, objavio je predsjedavajući sudac žalbenog vijeća Carmel Agius na nastavku ročišta u slučaju "Prlić i ostali". 

Hina je dobila potvrdu iz izvora bliskih Praljku da je on u međuvremenu preminuo u bolnici u Haagu. 

Žalbeno vijeće ICTY-ja u srijedu je u Haagu izricalo žalbenu presudu u predmetu Prlić i ostali. Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: "General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" i popio sadržaj iz bočice.

Predsjedavajući sudac Carmel Agius prekinuo ga je riječima "stanite, molim vas" i potom nastavio iznošenje presude generalu Milivoju Petkoviću. Ubrzo se predsjedavajućem sucu obratila jedna od Praljkovih braniteljica Nataša Faveau Ivanović kazavši mu da joj je klijent upravo rekao da je popio otrov.

Sudac Agius potom je pozvao da se spuste zastori u sudnici i prekinuo je ročište.

 


 
(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI