Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Josipa Šimića: Evo koja krivična djela mu se stavljaju na teret

Hronika 27.11.17, 14:08h

Potvrđena optužnica protiv Josipa Šimića: Evo koja krivična djela mu se stavljaju na teret
Lažnu ispravu je sačinio tako što je sa originalnog akta SIPA-e koji mu je dostavljen na e-mail u decembru 2015. godine, iskoristio memorandum, otisak pečata i ime potpisnika

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Josipa Šimića Đinđića zbog više krivičnih djela i to šest krivičnih radnji krivotvorenja isprave, tri prevare i lažno predstavljanje.

 

Josip Šimić Đinđić, između ostalog, optužen je da je 28.08.2017. godine predao Tužilaštvu BiH krivotvoreni akt Državne agencije za istrage i zaštitu.

 

Lažnu ispravu je sačinio tako što je sa originalnog akta SIPA-e koji mu je dostavljen na e-mail u decembru 2015. godine, iskoristio memorandum, otisak pečata i ime potpisnika.

 

Optužen je i da je u martu ove godine u namjeri da diskreditira dva tužioca Tužilaštva KS optužujući ih za mito, kontaktirao Federalno tužilaštvo lažno se predstavljajući kao stručni saradnik Tužilaštva BiH.

 

Optužen je i da je 2014. godine krivotvorio više dokumenata na memorandumima institucija vlasti te više specijalističkih nalaza sa KCUS-a.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI