FOTO&VIDEO/ Nakon najnovijih huškanja iz Srbije

Otkriveno: Evo ko čini 9.000 'mladih Bošnjaka' - tajnu vojsku Bakira Izetbegovića

Front 27.11.17, 13:30h

Otkriveno: Evo ko čini 9.000  'mladih Bošnjaka' - tajnu vojsku Bakira Izetbegovića
Airsoft klub „Crna munja“ je osnovan 2010. godine i od prvog dana smo otvoreni za javnost, svaki obični građanin, novinar i bilo ko drugi, može u svakom trenutku dobiti bilo kakvu informaciju o našem klubu, i svaka naša aktivnost je isključivo javna

 

Nakon napisa da se u BiH kreiraju paravojne formacije, oglasio se airsoft klub "Crna munja".

 

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

Airsoft klub „Crna munja“ se ovim saopštenjem javno ograđuje od gnusnih laži i izmišljotina koje su objavljene u prilogu na Atv Banja Luka, dana 25.11.2017.godine. U spomenutom prilogu na ovoj televiziji naš klub se bez bilo kakve provjere i informisanja proglašava paravojnom formacijom, što je za sve naše članove i simpatizere skandalozno i šokantno. Ova televizija u svom prilogu dalje navodi da je naš klub direktno povezan sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem, i njegovim političkim aktivnostima, što također dematujemo i napominjemo da naš klub nema nikakve veze sa politikom i političkim dešavanjima u BiH.

 

airsoft-vojnici-1

 

Airsoft klub „Crna munja“ je osnovan 2010. godine i od prvog dana smo otvoreni za javnost, svaki obični građanin, novinar i bilo ko drugi, može u svakom trenutku dobiti bilo kakvu informaciju o našem klubu, i svaka naša aktivnost je isključivo javna.

 

S obzirom na ovu činjenicu i na činjenicu da je naš klub najveći i najpoznatiji airsoft klub u Bosni i Hercegovini, smatramo da novinari sa ove televizije nisu slučajno objavili sporni prilog, već da se iza cijele priče kriju mnogo veći faktori kojima je cilj stvaranje straha i panike među građanima BiH.

 

Također, mi sa ovim saopštenjem strogo osuđujemo ovaj i bilo koji drugi pokušaj da se airsoft, popularan, zanimljiv i ekstreman sport koristi kao sredstvo za ratnohuškačke i političke igre, koje su trenutno aktuelne na području BiH i regiona. U našoj zemlji trenutno postoji pedesetak airsoft klubova, na isti način se sprovode aktivnosti iz ovog sporta u svakom klubu, airsoft kao sport ne poznaje etničke, vjerske i nacionalne podjele.

 

airsoft-crna-munja

 

Međutim, spomenuta televizija je svojim prilogom javnosti zapravo poručila da se u RS-u igra airsoft, dok su u FBiH airsof klubovi navodno Bakirove paravojne formacije, što naravno nije tačno.

 

Naš klub je već prijavio navedenu televiziju RAK-u, gdje smo ih upoznali sa spornim prilogom. Mi se nećemo zaustaviti na tome, i pripremamo jednu obimnu tužbu po više osnova, prije svega klevete i narušavanja ugleda, te nanošenja ekonomske štete našem klubu.

 

airosft-crna-munja-2

 

Da bi smo u budućnosti spriječili zloupotrebu našeg kluba i općenito airsofta kao sporta, dužni smo da reagujemo na ovaj način", navodi se u saopćenju airsoft kluba "Crna munja".

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI