UZ VELIKE NAPORE SPASILACA

Izvučeno tijelo mladog rudara iz jame Rača kod Zenice, čeka se nalaz obdukcije

Hronika 25.11.17, 09:30h

Izvučeno tijelo mladog rudara iz jame Rača kod Zenice, čeka se nalaz obdukcije
Prema nalogu dežurnog tužioca tijelo nastradale osobe prebačeno je u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija i ostale naložene istražne radnje

 


Pripadnici Čete za spašavanje Rudnika mrkog uglja Zenica poslije višesatnih napora i rada u izuzetno teškim i opasnim uslovima, tokom noći su uspjeli izvući tijelo nastradale osobe S.H., koji je jučer ostao zatrpan dok je kopao ugalj u improviziranom jamskom kopu na lokalitetu Rača kod Zenice.


Ekipa koja je radila na izvlačenju tijela uspjela je, uz pomoć dodatne grupe rudara-spasilaca koji su pristigli u večernjim satima, iznijeti iz jame nastradalu osobu tek nekoliko minuta prije ponoći, nakon čega je dežurni ljekar-mrtvozornik konstatirao smrt.


Prema nalogu dežurnog tužioca tijelo nastradale osobe prebačeno je u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija i ostale naložene istražne radnje.


Na mjestu nesreće inspektori Odjela kriminalističke policije MUP-a ZDK obaviti će uviđajne radnje, a prema nalogu tužioca nastaviti će se sa naloženim istražnim aktivnostima vezanim za ovu tešku nesreću u kojoj je ozlijeđena još jedna osoba. 
 

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI