FOTO/ To mora da je ljubav

Srpska premijerka ne ide nigdje bez voljene Milice: Zajedno i tokom službene posjete Norveškoj

ŽENA iN 23.11.17, 19:26h

Srpska premijerka ne ide nigdje bez voljene Milice: Zajedno i tokom službene posjete Norveškoj
Predsjednica srpske Vlade organizirala je za svoju partnericu Milicu automobil BMW i vlastitog vozača kako bi mogla obići grad

 

Srpska premijerka Ana Brnabić na službeni put u Norvešku povela je svoju partnericu Milicu Đurđić. Tokom službene posjete ovoj skandinavskoj zemlji Ana Brnabić, koja inače potječe iz Baške na otoku Krku, svoju će Milicu odvesti i na izložbu svjetski poznate umjetnice Marine Abramović koja će se održati u umjetničkom centru 'Heni Onstad' u Oslu.

 

Njih dvije cijene rad poznate umjetnice, ali Milica je naročito poštuje. Ana je bila sretna kad je shvatila da se datum održavanja izložbe poklopio s datumom njene posjete Norveškoj. To je retrospektivna izložba Marine Abramović pod nazivom 'The Cleaner', u okviru koje će biti izloženo više od 120 njenih radova nastalih tokom posljednjih 50-ak godina, a nakon izložbe bit će organizirana i večera za odabrane goste.

 

Predsjednica srpske Vlade organizirala je za svoju partnericu Milicu automobil BMW i vlastitog vozača kako bi mogla obići grad dok Ana Brnabić bude zauzeta protokolarnim obavezama. Premijerka Brnabić sastat će se s norveškom premijerkom, inače članicom Konzervativne stranke, Ernom Solberg.

 

brnabic

 

Premijerka koja je u septembru pobijedila na izborima razgovarat će s kolegicom iz Srbije o sveukupnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Norveške, te o unapređenju ekonomske i privredne suradnje. S direktorima Konfederacije norveških poslodavaca razgovarat će i o unapređenju investicijske klime u Srbiji, a prije svega potencijale IT sektora, startupova i inovativnog poduzetništva.

 

Ovo nije prvi put da srpska predsjednica Vlade vodi sa sobom i svoju partnericu. Zajedno su ove godine bile i na Eurobasketu u Turskoj, a Milica je pratila Anu i na otvaranju Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu, gdje ih je dočekao direktor muzeja Slobodan Nakarada.

 

Par je zajedno već osam godina, a očigledno da ni Anine brojne obaveze nisu ugrozile skladnu vezu.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI