poručio iz haga

Osuđenik na doživotni zatvor, Ratko Mladić: 'Borit ću se dok sam živ, ovo je samo prvo poluvrijeme!'

Hronika 23.11.17, 07:57h

Osuđenik na doživotni zatvor, Ratko Mladić: 'Borit ću se dok sam živ, ovo je samo prvo poluvrijeme!'
Darko navodi da im je sada prioritet da se njegovom ocu "spasi život i osigura liječenje u Srbiji"

 

Bivši komandant Vojske RS Ratko Mladić, koji je jučer u Haškom tribunalu nepravomoćno osuđen zbog ratnih zločina na doživotnu robiju, za "Večernje novosti" u prvoj reakciji nakon presude najavio je borbu do kraja.

 

- Borit ću se dok sam živ, da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme - rekao je Mladić koji je poruku, kako navodi ovaj list, odmah nakon izricanja presude poslao preko svog sina Darka.

 

- Moj otac je poručio da je sve laž, da Hag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizira srpski narod koji se štitio od agresije - kazao je Darko.

 

- Bili smo desetak minuta zajedno nakon presude. Bio je ljutit, iako je očekivao sve ovo. Tješio je moju majku Bosu, govorio joj da ne brine, jer joj je bilo teško - dodao je Mladićev sin.

 

Darko navodi da im je sada prioritet da se njegovom ocu "spasi život i osigura liječenje u Srbiji".

 

- Ovo tijelo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspjelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti s njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regiji - zaključio je mlađi Mladić za "Večernje novosti".

 

Ratko Mladić osuđen je po 10 od 11 tačaka optužnice, a tokom čitanja presude izazvao je incident tako što je počeo urlikati da je "sve ovo laž", nakon čega je izbačen iz sudnice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI