Član Predsjedništva BiH

Mladen Ivanić: Ne treba odustati od podrške i pomoći generalu Mladiću

Hronika 22.11.17, 13:23h

Mladen Ivanić: Ne treba odustati od podrške i pomoći generalu Mladiću
Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje. A umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba

 

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentarišući današnju presudu Ratku Mladiću, rekao je da se od Haškog suda koji je tokom mandata prije presude Mladiću, Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, Hrvatima 166 godina, a Bošnjacima svega 41,5 godinu, ništa drugo nije moglo ni očekivati.

 

- Kada pogledate sve ove stotine godina koje su dobili Srbi i tome dodate podatak da je Haški sud ukupno za sve zločine nad Srbima do sada izrekao svega 50 godina zatvora - to o ovom sudu dovoljno govori - rekao je Ivanić za Fenu.

 

Smatra da presuda Mladiću "pokazuje da se nastavlja s negativnim odnosom prema Srbima i da će Haški tribunal ostati upamćen po tome da nije dijelio pravdu, već politiku".

 

- Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje. A umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba - rekao je član Predsjedništva BiH.

 

Naglasio je da RS nastavlja da funkcioniše i da ostaje garant opstanka srpskog naroda u BiH.

 

- Svi koji u Sarajevu pokušavaju da RS dovedu u pitanje u tome neće uspjeti. Srpski narod ima dovoljno instrumenata da odbrani svoju poziciju i svoje institucije - poručio je Ivanić za Fenu.

 

Rekao je i "da nikako ne treba odustati od podrške generalu Mladiću i da mu treba pružiti maksimalnu pomoć u žalbenom postupku".

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI