Milorad Dodik uoči presude Haškog tribunala

'General Mladić je profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, on ostaje legenda u srpskom narodu'

Front 21.11.17, 16:16h

'General Mladić je profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, on ostaje legenda u srpskom narodu'
Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske, poručio je Dodik

 

General Ratko Mladić je veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, i u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo će se ojačati mit o njemu, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, javlja Srna, a prenose mediji.

 

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osjećaj povodom sutrašnje presude generalu Mladiću.

 

Sutra prvostepena presuda Ratku Mladiću

 

- Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio - rekao je Dodik danas u Banjaluci.

 

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je "branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska".

 

- Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske - poručio je Dodik.

 

Haški tribunal sutra će izreći presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine tokom proteklog rata u BiH.

 

Izricanje presude zakazano je za 10 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI