FOTO/ Dvostruki standardi

Apsurd u manjem bh. entitetu: Zastava Srbije može, a BiH ne može!

Hronika 21.11.17, 13:35h

Apsurd u manjem bh. entitetu: Zastava Srbije može, a BiH ne može!
Jedan vlasnik ugostiteljskog objekta u Janji postavio je zastavu BiH na prozor samog kafića

 

Da i dalje vladaju dvostruka pravila u manjem bh. entitetu, najbolje pokazuje i sljedeći slučaj. 

 

Naime, redakciji portala Avaz.ba javio se čitalac iz Janje. Proslijedio je fotografije nastale jutros u tom bh. gradiću, koje na najbolji način pokazuju apsurd svakodnevice u ovom dijelu naše zemlje.

 

Kako je kazao, jedan vlasnik ugostiteljskog objekta u Janji  postavio je zastavu BiH na prozor samog kafića. Ali, nakon izvjesnog vremena dobio je upozorenje komunalne policije da je mora skinuti!

 

Apsurd je još veći, jer je na kladionici, koja se nalazi prekoputa ugostiteljskog objekta, postavljena zastava Srbije. Ali, prema riječima osobe koja je posal fotografije, to očigledno nikome nije zasmetalo.

 

zastava-srbija

 

Vlasniku ugostiteljskog objekta uručen je i zapisnik i napomena da se odmah javi u Kantonalnu inspekciju, dok je kladionica dobila samo upozorenje.

 

- Kada sam prišao komunalnom policajcu da ga pitam u čemu je problem, dobio sam odgovor da je sve uredu. Na ugostiteljskom objektu je postavljena zastava BiH, a policajac je to obrazložio činjenicom da je ovo entitetski praznik i da tu treba da stoji samo zastava RS - kazao je sagovornik.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI