Tuzlanski lanac se širi

Konzum izlazi, Bingo ulazi u BBI centar: Novi supermarket u Sarajevu na 1.200 kvadrata

Biznis Klub 15.11.17, 09:32h

Konzum izlazi, Bingo ulazi u BBI centar: Novi supermarket u Sarajevu na 1.200 kvadrata
Na ovaj način Bingo će dodatno ojačati svoju poziciju u glavnom gradu BiH

 

Kompanija Bingo iz Tuzle namjerava otvoriti svoje prodavnice na još dvije lokacije na kojima je sada hrvatski trgovinski lanac Konzum. Jedna od tih lokacija je BBI centar u Sarajevu, a druga je u Jablanici.
 
 
Bingo je u vezi s ovim zatražio i mišljenje Konurencijskog vijeća BiH.
 
 
– Podnosilac zahtjeva traži mišljenje od Konkurencijskog vijeća u vezi postojanjа obaveze podnošenja prijave koncentracije obzirom da privredi subjekt Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 m2 na adresi BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1, 71 000 Sarajevo za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. Maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje – navodi se u jednom od dva zahtjeva.
 
 
U navedenom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum koji također obavlja istu djelatnost, na osnovu ugovor o zakupu.
 
 
Na ovaj način Bingo će dodatno ojačati svoju poziciju u glavnom gradu BiH. Podsjetimo da je Bingo početkom godine kupio tržni centar Alta iz kojeg će uskoro izaći Konzum, što znači da će tuzlanski lanac uskoro dobiti dva velika supermarketa u centru Sarajeva.  
 
 
bingo
 
 
Kada je riječ o objektu u Jablanici, Bingo je već vlasnik tog poslovnog prostora na adresi ul. Jaroslava Černija bb.
 
 
– U predmetnom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum na osnovu ugovora o zakupu. Konzum izlazi iz navedenog poslovnog prostora te isti preuzima privredni subjekt Bingo, navodi se u Bingovom zahtjevu kada je riječ o objektu u Jablanici.
 
 
(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
 
 
BLIN
KOMENTARI