Tragična nesreća

Obavljena dženaza nesretno stradalom Halilu: Mladi par u planiranju svadbe prekinula smrt

Hronika 14.11.17, 19:38h

Obavljena dženaza nesretno stradalom Halilu: Mladi par u planiranju svadbe prekinula smrt
Bilo je to dobro dijete. Maksimalno pošten, da je gladan, nikome ne bi komad hljeba uzeo. Takva je to kuća

 

Tuga i nevjerica mogli su se čitati danas sa lica svih prisutnih pred porodičnom kućom Zahirovića u kalesijskom selu Sarači. Svi su se u svojim razgovorima vraćali samo na jednu riječ - sudbina.

 

Na posljednji počinak danas je na lokalnom mezarju Zaseok-Brdo ispraćen Halil Zahirović, 20-godišnjak koji je tragično stradao u subotu oko 22 sata, zajedno sa svojom djevojkom Asmirom Smajić.

 

Halilove dajdže pričaju da je Golf 2, koji je završio u Spreči, bio parkiran pored rijeke te da je bila povučena ručna kočnica. Kažu da se dio riječne obale odronio i automobil je završio u hladnoj vodi Spreče. Ni Halil ni Asmira, nisu uspjeli izaći, piše Faktor.

 

- Bilo je to dobro dijete. Maksimalno pošten, da je gladan, nikome ne bi komad hljeba uzeo. Takva je to kuća - kaže Halilov dajdža koji je na dženazu došao iz Austrije.

 

Na Halilovu dženazu danas su došli Asmirini roditelji. Tuga roditelja još je veća, jer se saznalo da su dvoje mladih planirali svadbu, ali ih je u tome spriječila smrt.

 

- Zvao me je u subotu oko devet sati, čuli smo se i vidjeli preko video poziva. Posljednji put mi je rekao da je u jednom lokalu i da ide s djevojkom. Zvao sam ga kasnije te iste večeri, nije se javljao. Te noći sam radio, završio sam u nedjelju u sedam ujutro. Ponovo sam ga zvao, bio je nedostupan - kaže Halilov prijatelj Miki, koji je na dženazu došao iz Švicarske.

 

Dvoje mladih skončali su u automobilu koji je Halil posudio od prijatelja, nije tu bilo brze vožnje, nego samo jedna velika nesreća.

 

U Seljublju na lokalnom mezarju sutra će biti ukopana Asmira Smajić. Posljednji ispraćaj planiran je ispred kuće u 13.30 sati, a potom će na mezarju u Seljublju biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI