FOTO&VIDEO/ Izabela Vidović pokorila Hollywood

Mlada Bosanka rame uz rame s Juliom Roberts, a vi vjerovatno nikad niste čuli za nju

Mediji 14.11.17, 12:32h

Mlada Bosanka rame uz rame s Juliom Roberts, a vi vjerovatno nikad niste čuli za nju
Najpoznatije serije u kojima je Izabela glumila su "About A Boy", "The Fosters", "Criminal Minds" i "The Supergirl", a pojavila se i u filmovima poput "Neprijatelj pred vratima" i "Zombieland". Trenutno se očekuje izlazak njenog najnovijeg filma u kojem glumi s Julijom Roberts i Owenom Wilsonom

 

Šesnaestogodišnja Izabela Vidović od svoje šeste godine glumi s najvećim holivudskim facama, a vi vjerovatno baš nikad niste ni čuli za nju.


Tinejdžerica je dosad snimila 13 filmova i 12 serija, a ljubav prema glumi naslijedila je od svoje majke Elizabete, glumice, producentice i autorice. Izabelini baka i djed, Marko i Ankica Bašić, porijeklom su iz BiH.

 

izabela-vidovic-2

 

Njena majka Elizabeta rođena je u Njemačkoj, no odrasla je u bosanskom mjestu Busovača. Želja za avanturom odvela ju je najprije u Chicago, a zatim i u Los Angeles gdje je započela svoju filmsku karijeru. Prije nekoliko godina Elizabeta je otvorila svoju producentsku kuću i uvela svoju lijepu kćer u filmske vode.

 

izabela-vidovic-1

 

Najpoznatije serije u kojima je Izabela glumila su "About A Boy", "The Fosters", "Criminal Minds" i "The Supergirl", a pojavila se i u filmovima poput "Neprijatelj pred vratima" i "Zombieland".

 

Trenutno se očekuje izlazak njenog najnovijeg filma "Čudo" u kojem glumi s Julijom Roberts i Owenom Wilsonom.

 

 

Izabela ima i sestru Katarinu koja se također povremeno bavi glumom. Cijela porodica često ljetuje u Hrvatskoj.

 

izabela-vidovic-3

 

(Dnevnik.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI