100 godina dug problem konačno riješen

Nevjerovatna vijest u 21. vijeku: Osnovna škola u BiH napokon dobila čistu vodu! Evo gdje i evo kako...

Hronika 10.11.17, 15:18h

Nevjerovatna vijest u 21. vijeku: Osnovna škola u BiH napokon dobila čistu vodu! Evo gdje i evo kako...
Školu su posjetili i predstavnici Merkur BH osiguranja koji su kazali kako su ponosni što su doprinijeli rješavanju decenijskog problema s vodom u ovoj školi i na taj način omogućili školarcima da borave u čistijem i zdravijem ambijentu

 

 

 

 

O.Š. "Puračić" jedna je od četiri škole koja  je u sklopu društveno angažiranog projekta Merkur BH osiguranja 'U zdravoj školi zdrava djeca' dobila sredstva za ugradnju filtera za prečišćavanje vode, čime je riješen stogodišnji problem čiste vode u ovoj i područnim školama na području općine Lukavac. U školi je povodom predstavljanja rezultata projekta održana priredba na temu "Čista voda zdravo dijete".


- Kada dobijete priliku da riješite problem koji je prisutan više od stotinu godina u ovoj školi, onda je to zaista neprocjenjivo i od historijskog značaja za nas. Mnogo nam je značila podrška Merkur BH osiguranja, koja je doprinijela boljim uslovima za djecu ne samo u našoj školi, već i u mnogim drugim širom naše zemlje. Čista voda u školi olakšala je provođenje redovnih nastavnih  aktivnosti, higijena je na mnogo većem nivou, a ono što je najvažnije, djeca su mnogo sretnija i umjesto flaša u svojim školskim torbama, donose osmijehe na svojim licima, kazala je Rasima Smailović, direktorica O.Š. "Puračić" iz Puračića, općina Lukavac.

 

voda-filteri


Školu su posjetili i predstavnici Merkur BH osiguranja  koji su kazali kako su ponosni što su doprinijeli rješavanju decenijskog problema s vodom u ovoj školi i na taj način omogućili školarcima da borave u čistijem i zdravijem ambijentu.


- Vjerujemo da dobre ideje i zajednički angažman društva u cjelosti mogu dati odlične rezultate u praksi, a dokaz tome je i projekat "U zdravoj školi zdrava djeca". Nadamo se da će slični projekti koji su usmjereni na zdravlje naše djece biti prioritet kako drugih kompanija, tako i vladajućih struktura, jer ipak ovaj svijet ostaje na njima. Potrudimo se da im osiguramo zdravo odrastanje za sigurnu i radosnu budućnost, istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

 

voda-os-puracic-1


Merkur BH osiguranje društveno odgovornim djelovanjem, ali i poslovnom strategijom ostaje posvećeno promociji kulture zdravog življenja, a posebno među najmlađim članovima naše zajednice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI