Otvoreno pismo nekadašnjeg predsjednika SDS i NSRS

'Ova haranga mi uništava brak': Dragan Kalinić o pronalasku 'Dejtona' kod njegovog bivšeg šefa obezbjeđenja

Front 08.11.17, 20:51h

'Ova haranga mi uništava brak': Dragan Kalinić o pronalasku 'Dejtona' kod njegovog bivšeg šefa obezbjeđenja
Zbog članova moje porodice, koji su, ni krivi ni dužni, postali kolateralna šteta moje javne funkcije, uslijediće niz tužbi pred nadležnim sudovima, poručuje Kalinić

 

"Povodom pronalaska 'originala Dejtonskog mirovnog sporazuma na Palama' nisam se do sada oglašavao, jer je moje principijelno opredjeljenje od početka bilo da policijski i pravosudni organi Republike Srpske, bez uticaja sa strane, nezavisno rade svoj posao, u skladu sa profesionalnim normama i u saglasju sa zakonom.

 

Pri tome polazim od presumpcije nevinosti ko god da je u pitanju, a pogotovo kada se radi o mom dugogodišnjem šefu obezbjeđenja i provjerenom prijatelju, g. Željku Kuntošu. Za njega uvijek mogu potvrditi da je radio profesionalno, odgovorno i lojalno prema službi i interesima Republike Srpske.

 

Ono što me kao čovjeka istinski boli i jako mi smeta jeste haranga na moju porodicu, a posebno suprugu Anu, koja već 10 godina u kontinuitetu traje u izvjesnim medijima, i koja koordinira sa mojim povratkom na javnu političku scenu.

 

Nedopustivo je da se ona, s obzirom na to da nije javna ličnost, medijski eksploatiše, a da to pri tome nikada nije željela. Dobronamjerni će razumjeti da to uništava i naš brak.

 

Neka bude jasno da to neću dozvoliti, i u tu svrhu koristiću sva pravna sredstva zaštite.

 

I konačno, uvjeren sam da će u ovom zamešateljstvu oko 'Dejtona' tokom dalje istrage istina izaći na vidjelo, pa ćemo, nadam se, saznati ko su autori i koautori svega ovoga.

 

A, zbog članova moje porodice, koji su, ni krivi ni dužni, postali kolateralna šteta moje javne funkcije, uslijediće niz tužbi pred nadležnim sudovima."

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI