VIDEO/ Produkcija National Geographic

Novi projekat oskarovca Freemana: Pogledajte dio dokumentarca o Srebrenici snimanog u tajnosti

Mediji 08.11.17, 14:50h

Novi projekat oskarovca Freemana: Pogledajte dio dokumentarca o Srebrenici snimanog u tajnosti
U projekat je bilo uključeno tridesetak ljudi, a partneri u našoj zemlji potpisali su ugovor sa veoma strogim i zahtjevnim pravilima

 

Oskarovac Morgan Freeman (79) krajem maja ove godine boravio je u Bosni i Hercegovini nekoliko dana zbog snimanja dokumentarnog filma koji je sniman u tajnosti.

 

Slavni američki glumac je tokom posjete BiH posjetio Srebrenicu, ali i bh. prijestolnicu, također zbog snimanja dokumentarnog filma, a u realizaciji ovog velikog projekta učestvovala je i ekipa Face TV na čelu sa vlasnikom ove televizijske kuće Senadom Hadžifejzovićem.

 

U projekat je bilo uključeno tridesetak ljudi, a partneri u našoj zemlji potpisali su ugovor sa veoma strogim i zahtjevnim pravilima.

 

No, sada možete vidjeti dio iz dokumentarca koji je postavljen na stranicu National Geographica, u kome je prikazan razgovor Freemana sa Feđom, sinom Senada Hadžifejzovića u Srebrenici.

 

Inače, Freeman je i ranije radio dokumentarce koji su bili prikazivani, a posljednji je bio serijal The Story Of Us koji se također prikazivao na kanalu National Geographic.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI