SDA proziva predsjednika SBB-a

Javnost ima pravo da sumnja da Radončićev dolazak u BiH '90-ih nije bio s dobrim namjerama...

Front 07.11.17, 13:25h

Javnost ima pravo da sumnja da Radončićev dolazak u BiH '90-ih nije bio s dobrim namjerama...
javnost ima pravo da sumnja da dolazak u BiH početkom 1990-ih godina nije bio s dobrim namjerama prema BiH

 

Stranka demokratske akcije (SDA) podsjetila je danas da je lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić godinama obećavao da će kada dođe na vlast pokrenuti masovnu gradnju u Bosni i Hercegovini, no iako je dvije godine dio vladajuće koalicije ništa nije realizirano, a otpočeo je i s blokadom izgradnje bloka 7 Termoelektrane u Tuzli.

 

U SDA ističu da su kadrovi SBB-a na ključnim pozicijama u resoru cestogradnje, podsjećajući da dužnost ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine obavlja Ismir Jusko, a dužnost direktora Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić.

 

- Ne sumnjamo u dobre namjere ministra Juske i direktora Terzića, ali je očigledno da Radončić blokira i njihov rad svojom neobjašnjivom politikom koja se ogleda u kočenju reformskih procesa, opstrukciji izgradnje i pokušajima da izigrava opoziciju u vlasti - rečeno je u SDA-ovom saopćenju.

 

Mišljenja su da Radončić svoju trenutnu poziciju u vlasti koristi kako bi zaposlio što više svojih kadrova u državne institucije, javna preduzeća i pravosudne institucije, a za to vrijeme vodi medijsku hajku protiv istaknutih kadrova SDA, opstruira i ruši koalicije.

 

- Nakon njegovog višegodišnjeg destruktivnog ponašanja i napada na sve istaknute Bošnjake i vrijednosti vlastitog naroda, javnost ima pravo da sumnja da i njegov dolazak u BiH početkom 1990-ih godina nije bio s dobrim namjerama prema BiH - zaključeno je u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI