FOTO/ OTVOREN KRAJEM 2011. GODINE

Ovako izgleda najpopularniji bosanski restoran u Zagrebu: Zavirite u 'Sofru' Medihe Crnalić...

Biznis Klub 04.11.17, 18:24h

Ovako izgleda najpopularniji bosanski restoran u Zagrebu: Zavirite u 'Sofru' Medihe Crnalić...
Vlasnica restorana je 52-godišnja Mediha Crnalić i ona je ta koja je zamislila izgled nove Sofre

 

Izvor: Telegram.hr

 

Sofra, koja je 2011. godine otvorena u Green Goldu u Radničkoj, od danas se nalazi na novoj lokaciji, doduše svega nekoliko metara dalje od starog mjesta. Najpopularniji bosanski restoran s drugog sprata prebacio se, naime, u donji dio centra, u lokal u kojem je do avgusta ove godine bio restoran Mostovi.


Jedan od glavnih razloga je, kako su nam rekli u Sofri, činjenica da su se na drugom spratu već neko vrijeme osjećali usamljeno, pa su, kad se ovaj prostor oslobodio, promptno iskoristili priliku.


NOVI PROSTOR JE PODIJELJEN U TRI DIJELA


Selmir Bešić, 36-godišnji voditelj restorana, kaže kako ih novi lokal napokon vraća u centar događanja. Sofra se sad proteže na otprilike 600 kvadrata, dok će terasa, koju planiraju dovršiti kroz sedam dana i koja će biti potpuno ostakljena, imati oko 120 kvadrata. Restoran je, kaže Bešić, zamišljen kroz tri dijela: 


“Prije je sve bilo isto, a sad imamo nešto poput tri priče. Imamo dio u kojem prevladava zelena boja, otmjeniji dio s raznim detaljima poput kristalnih lustera, i jedan manji, starinski dio.”

 

sofra-2


Vlasnica restorana je 52-godišnja Mediha Crnalić i ona je ta koja je zamislila izgled nove Sofre. 


“Prijašnji je prostor bio poput labirinta, dok je novi pregledan i prostran. Kako smo namještaj zapravo samo preselili iz jednog u drugi lokal, bojala sam se da sve ne izgleda kao nekakav plagijat. No, zadovoljna sam kako je sve ispalo. Osjeti se novi prostor, ali je ipak zadržana ugodna atmosfera i već poznata energija”, rekla nam je Crnalić.

 

sofra-1


JELOVNIK JE ISTI, PROGRAM MALO DRUGAČIJI


Jelovnik je ostao isti. Najpopularnije jelo je muštuluk. Radi se o bifteku u umaku od zelenog papra, a košta 150 kuna. Ističu i ćeif dolmu, odnosno, pečenu papriku punjenu svježim sirom, mladim lukom i vlascem, koja košta 45 kuna. Bosanski lonac, u kojem su meso janjetine, junetine, teletine, krumpir i povrće, košta 59 kuna. Bosansku kahvu poslužuju uz rahatlokum i košta 22 kune, dok im Begova baklava s orasima, suhim šljivama, svježim sirom i jabukama košta 21 kunu.


Što se programa tiče, novost je Noć sevdaha srijedom, dok četvrtkom, petkom i subotom, kao i dosad, nastupa romski bend Bahtali Rohta. Najavljuju i trbušne plesačice koje će nastupati nekoliko puta mjesečno.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI