Policija traga za počiniteljima

Ko po Sarajevu pali automobile: Za mjesec izgorjelo pet vozila, zašto kriminalci sve češće podmeću požare?

Hronika 03.11.17, 20:14h

Ko po Sarajevu pali automobile: Za mjesec izgorjelo pet vozila, zašto kriminalci sve češće podmeću požare?
Portparolka MUP KS Suvada Kuldija kazala je za Patriju da se aktivno radi na ovim slučajevima kako bi se počinioci ovih krivičnih djela pronašli

 

U proteklih 30 dana na području Kantona Sarajevo prijavljeno je pet požara, a mete su bili automobili. Osim pet automobila koji su zapaljeni, još dva su oštećena jer su bila u neposrednoj blizini zapaljenih automobila, piše agencija Patria.

 

Posljedni slučaj prijavljen je u četvrtak u 20,30 sati na području općine Ilidža u ulici Bojnička. Na vozilu Passat nastupila je materijalna šteta. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznatog lica ili više njih.

 

U noći sa 30. na 31. oktobar u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je požara na putničkom motornom vozilu marke “Fiat-Bravo”, vlasništvo K.A. iz Sarajeva. Do požara je došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica.

 

U noći sa 27. na 28. oktobar na Trg solidarnosti do broja 13, općina Novi Grad, došlo je do požara na automobilu “VW Polo”, vlasništvo Š.I. iz Sarajeva. Plamen je zahvatio i drugo parkirano vozilo.

 

Dana 19.10.2017.godine u 00.55 sati zapaljen je automobil “Fiat Stillo” u Vogošći, nakon čega se vatra proširila i na vozilo marke “Opel Astra”.

 

- Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznatog lica – navode u MUP KS.

 

Dana 06.10.2017. u naselju Kromolj zapaljen je automobil “VW Passat”, a za uzrok požara još se čeka mišljenje vještaka PPZ-a.  

 

Portparolka MUP KS Suvada Kuldija kazala je za Patriju da se aktivno radi na ovim slučajevima kako bi se počinioci ovih krivičnih djela pronašli.

 

-  Dva automobila su zapaljena otvorenim plamenom, a dva su polivena zapaljivom tečnošću nakon čega su zapaljena.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI