Maureen Cormack, američka ambasadorica u BiH

Umjesto suspenzije, referendum je potrebno potpuno ukinuti!

Front 03.11.17, 17:12h

Umjesto suspenzije, referendum je potrebno potpuno ukinuti!
Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i provedbe nekada u budućnosti, ukazala je Cormack u razgovoru za Radio RS-a

 

Referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH potrebno je potpuno ukinuti, a ne suspendovati u Narodnoj skupštini RS-a i tako bi se spriječilo da ovo pitanje ponovo bude aktivno u budućnosti - istakla je ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

 

-Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i provedbe nekada u budućnosti - ukazala je Cormack u razgovoru za Radio RS-a.

 

Komentarišući činjenicu da se ne sastaje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, naglasila je da nema problem s RS, srpskim narodom ili institucijama, već s političarima koji ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

 

Navela je i da se političari moraju okrenuti životnim temama, čemu bi doprinijelo provođenje Reformske agende, koju su ranije podržale sve političke partije u BiH.

 

Jedna od odluka koja bi mogla pozitivno da utiče na živote građana u BiH je i ona o izmjenama Zakona o akcizama.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI