FOTO/ Nastavlja se 'afera KCUS'

Ko je Gavrankapetanoviću smanjio platu, KCUS tvrdi: Sebija Izetbegović ne određuje šihtericu!

Hronika 03.11.17, 16:19h

Ko je Gavrankapetanoviću smanjio platu, KCUS tvrdi: Sebija Izetbegović  ne određuje šihtericu!
Ukoliko prigovor ne bude usvojen, ići ćemo na tužbu za mobing – kazao je Gavrankapetanovićev advokat Senad Pećanin

 

Dr. Ismet Gavrankapetanović, nedavno smijenjeni šef Ortopedije u Sarajevu, putem svog advokata uputit će Kliničkom centru u Sarajevu prigovor na rješenje o plaći.

 

Naime, dr. Gavrankapetanoviću je oduzeto sedam sati rada u prošlom mjesecu.

 

- Ukoliko prigovor ne bude usvojen, ići ćemo na tužbu za mobing – kazao je Gavrankapetanovićev advokat Senad Pećanin.

 

Naime, kako je objasnio Pećanin, 14. oktobra dr. Gavrankapetanović je bio dežurni i kao i sve kolege u Kantonu Sarajevo nakon vikend-dežure imao je pravo na dva slobodna dana. To je i iskoristio, no, jedan dan su mu odbili.

 

Taj drugi dan, koji je imao slobodan, bio je s generalom Mahmuljinom na skupu, na kojem je govorio o prvom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću, piše Avaz.

 

KCUS odgovara: Dr. Izetbegović ne određuje šihtericu

sihterica-1

Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo obavijestiti javnost da nisu tačni navodi „da je prema uputama direktorice Sebije Izetbegović, prof. dr. Gavrankapetanoviću oduzeto sedam sati rada u prošlom mjesecu“, saopćeno je iz Press službe Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

 

- Generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović ne određuje šihtericu, niti daje upute za obračunavanje plaća, osim u Kabinetu generalne direktorice. Plaće se određuju na osnovu zvaničnog rada i pripremne liste. Prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta KCUS-a, evidenciju prisustva na poslu svih zaposlenih vodi glavna sestra organizacione jedinice, a pripremnu listu potpisuje po članu 31. istog akta, šef organizacione jedinice i direktor discipline - saopćeno je iz Press službe KCUS-a, te medijima u prilogu dostavljena šihterica (na slici gore).

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI