Nakon višemjesečne istrage

Akcija FUP-a u Cazinu i Bihaću: Uhapšene četiri osobe, u toku pretresi

Hronika 02.11.17, 13:32h

Akcija FUP-a u Cazinu i Bihaću: Uhapšene četiri osobe, u toku pretresi
U sklopu te operativne akcije, a po naredbama Općinskog suda u Cazinu, vrše se pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području općine Cazin, te pretres službenih prostorija pravnog lica O. M. iz Cazina


Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) nakon višemjesečne istrage, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), poduzimaju mjere i radnje protiv osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelima - organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, posebnim slučajevima krivotvorenja isprave i prijevarom u privrednom poslovanju.

 

U sklopu te operativne akcije, a po naredbama Općinskog suda u Cazinu, vrše se pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području općine Cazin, te pretres službenih prostorija pravnog lica O. M. iz Cazina.

 

Dosada su lišene slobode dvije osobe iz Bihaća, incijala M. I. (1974.) i A. Š. (1950.) i dvije osobe iz Cazina incijala A. R. (1961.) i S. O. (1980.) koji se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelima.

 

Nad jednom osobom lišenom slobode je u toku kriminalistička obrada u službenim prostorijama FUP-a, dok su tri osobe nakon kriminalističke obrade predane Kantonalnom tužilaštvu USK.

 

U sklopu tog predmeta FUP je u prethodnom periodu Kantonalnom tužilaštvu USK podnijela sedam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv više osoba.

 

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Mnistarstvo unutrašnjih poslova USK, a aktivnosti na njenoj realizaciji se nastavljaju, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI