DELOŽACIJA PORODICE TEŠANOVIĆ

Dramatično jutro u Bosanskoj Gradišci, majka i sin polili stan benzinom: Sve ćemo zapaliti!

Hronika 30.10.17, 11:30h

Dramatično jutro u Bosanskoj Gradišci, majka i sin polili stan benzinom: Sve ćemo zapaliti!
Situacija je kulminirala u trenutku kada su Renata Tešanović i njen sin Dragan Marjanović sa prozora stana, na prvom spratu, polili bezin i zaprijetili da će zapaliti stan i stubište plinskom bocom

 

 

Najavljena deložacija porodice Tešanović iz stambene zgrade u centru Bosanske Gradiške odgođena je iz sigurnosnih razloga, javlja Avaz.  


Predstavnici Osnovnog suda i sudske policije iz Bosanske Gradiške, policije i kriminalističke policije, vatrogasci te ekipe Hitne pomoći i Centra za socijalni rad napustili su dvorište zgrade nakon jednosatnog iščekivanja da se izvrši deložacija u korist Sanele Francuz (39).


Situacija je kulminirala u trenutku kada su Renata Tešanović i njen sin Dragan Marjanović sa prozora stana, na prvom spratu, polili bezin i zaprijetili da će zapaliti stan i stubište plinskom bocom.


Prema nezvaničnim informacijama izvršna radnja se obustavlja, ali ne i postupak, koji će biti nastavljen čim se za to steknu sigurnosni uvjeti.


Sadašnja korisnica stana Bosa Tešanović tvrdi da je ona zakonska vlasnica stambenog prostora, dok Sanela Francuz kaže da je donesena pravosudna sudska odluka u njenu korist. Francuz tvrdi da je u tom stanu živjela sa bakom, te da je nakon bakine smrti nasilno istjerana iz stana 2. avgusta 1997. godine.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI