najbolji sportista u bih

Damiru Džumhuru uručena nagrada 'Simposar': Iza mene je sezona iz snova, pun sam samopouzdanja

Sport 28.10.17, 20:40h

Damiru Džumhuru uručena nagrada 'Simposar': Iza mene je sezona iz snova, pun sam samopouzdanja
Džumhur naglašava da svaki sportista priželjkuje ovakav kraj sezone, te da su mnogi vjerovali u njega, više nego što je on vjerovao sam u sebe

 

Iza mene je sezona iz snova, pogotovo sami kraj. Sada sam pun sampouzdanja i mogu reći da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri - izjavio je najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon što mu je danas uručena nagrada ''Simposara'' za najboljeg sportistu u BiH. 

 

Džumhur naglašava da svaki sportista priželjkuje ovakav kraj sezone, te da su mnogi vjerovali u njega, više nego što je on vjerovao sam u sebe.  

 

- Mislim da su mnogi vjerovali da ja to mogu, ali najveći problem je bio što ja nisam vjerovao sam u sebe sve do jednog trenutka kada sam vidio da je to stvarno moguće. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja, a ja ne želim da se zaustavim ovdje - rekao je Džumhur. 

 

Smatra da je za njegov veliki napredak u karijeri zaslužna ''psiha'', te da je njegovo igračko sazrijevanje donijelo veliki napredak i naslove. 

 

Nakon odličnih rezultata i osvajanja ATP turnira u Moskvi i ST. Petersburgu Džumhur je otkazao završni turnir u Parizu zbog povrede. 

 

- Cijelu sezonu sam prošao bez povreda što je rijetkost za ATP igrača koji igra 30 turnira godišnje i koji je stalno u pokretu. Nisam ništa htio da rizikujem pa sam otkazao nastup u Parizu. Sada ću se odmoriti, pa slijede pripreme za narednu sezonu - zaključio je teniser. 

 

Džumhur bi trebao sezonu završiti u konkurenciji najboljih 30 tenisera svijeta. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI