Uviđaj u toku

Filmska pljačka u Zagrebu: Sa pištoljima upali u prodavnicu, srušili zaštitara i pobjegli na skuteru!

Hronika 27.10.17, 10:10h

Filmska pljačka u Zagrebu: Sa pištoljima upali u prodavnicu, srušili zaštitara i pobjegli na skuteru!
Kako javljaju iz policije, dvojica naoružanih razbojnika upala su jutros oko 8 sati u trgovinu sa satovima i opljačkali je. Srećom, niko nije povrijeđen

 

- Centar je pun policije, bila su dva pljačkaša sa šiltericama, porazbijali su sve unutra. Imali su pištolje - izjavio je za 24sata svjedok pljačke u City Center One West na zagrebačkom Jankomiru.

 

Kako javljaju iz policije, dvojica naoružanih razbojnika upala su jutros oko 8 sati u trgovinu sa satovima i opljačkali je. Srećom, niko nije povrijeđen.

 

- Pljačkaši su prodavačici trgovine Krone došli s leđa kada je otvarala dućan oko 8.25 sati. Upali su u dućan i počeli pljačkati i razbijati. Sve je trajalo 2-3 minute, niko nije reagirao. Nakon pljačke srušili su zaštitara i pobjegli na skuteru - kazala je osoba koja se u trenutku pljačke našla u centru.

 

- Prodavačice iz drugih dućana čule su vrisak. Nema ozlijeđenih, ali je došla Hitna pomoć jer je prodavačica trgovine Krone bila uznemirena i u šoku. Poslije se malo smirila. Istražitelji uzimaju izjave svjedoka, uviđaj još traje, a Centar je otvoren za kupce - dodaje ona.

 

Razbojnici su pobjegli s plijenom. Ne zna se koliko su vrijednih satova ukrali. Uviđaj je u toku, a policija intenzivno traga za pljačkašima.

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI