SDP o stanju na KCUS-u i medijskim blokadama

Profesorica Izetbegović ima samo jedno agregatno stanje - maglu... Znamo zašto je naredila povlačenje intervjua!

Front 26.10.17, 12:48h

Profesorica Izetbegović ima samo jedno agregatno stanje - maglu... Znamo zašto je naredila povlačenje intervjua!
Stevanović je dodao da treba deset godina samo za specijalizaciju novih ljekara, te da se odlazak iskusnih ljekara ne može nadoknaditi u kratkom roku

 

Dr. Dragan Stevanović, potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Kantona Sarajevo, kazao je na današnjoj press konferenciji da je SDP u više navrata pokušao na svim nivoima vlasti otvoriti raspravu o stanju na KCUS-u i u zdravstvu u FBiH, ali do sada su to blokirali SDA i HDZ, piše agencija Patria.

 

- Ako se izrazim profesoricinim riječima, oni žive u magli i prodaju nam maglu. A izbjegavaju to jer bi onda na vidjelo izašao čitav niz problema, a građani i mi skupa svi ne možemo čekati godinu dana i nove izbore, jer do tada se može desiti jos veći ponor. Moja je procjena je da će, uz ozbiljan i stručan rad trebati deset godina popravke. To ni najmanje ne brine ni vlast, a ni profesoricu Izetbegović koja u ove dvije godine pokušava samo izgraditi reputaciju uspješne menadžerice - rekao je Stevanović.

 

Stevanović je dodao da treba deset godina samo za specijalizaciju novih ljekara, te da se odlazak iskusnih ljekara ne može nadoknaditi u kratkom roku.

 

- U ovom momentu profesorica ima samo jedno agregatno stanje - maglu, zbog čega ne vide ni ona ni menadžment sve probleme i ne vide posljedice svega što su učinili. Očigledno da su SDA i njeni politički sateliti shvatili šta je učinila, zbog čega su i naredili povlačenje intervjua s BHT-a. No, kada vam neki menadžer kaže da je 59 vrhunskih stručnjaka promijenilo agregatno stanje, što govori o njenoj sposobnosti. Njeno dalje upravljanje znači dalje urušavanje KCUS-a, zbog čega pozivam vlast da obezbijede uslove za časno povlačenje doktorice Sebije, dok to još može biti časno - kazao je on.
 

Pozivao je i nadležne i vlast da pokrenu javnu raspravu u vezi sa stanjem na KCUS-u, "kako bismo saznali šta je uzrok epidemijskog odlaska ljekara, kako bismo saznali zašto ne rade pojedini kapaciteti KCUS-a koje smo skupo platili, a mi sve te greške u magli koju nam prodaju ne vidimo". 
 

- Mi smo u SDP-u spremni da s menadžmentom KCUS-a, te HDZ-om i SDA sjednemo u Parlamentu ili Kantonalnoj skupštini, kako bismo ozbiljno razgovarali o ovom problemu, bez međusobnog optuživanja i raznih agregatnih stanja. Činjenica da je profesorica dobrovoljno snimila ovaj intervju, da su objavljeni pojedini, čak i šaljivi materijali, pa su onda oni koji su shvatili da će to načiniti veliku političku štetu pa su naredili povlačenje intervjua - istaknuo je Stevanović.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI