Podrhtavanje tla

BiH noćas za 12 minuta uzdrmala tri jača zemljotresa: Osjetili se u Sarajevu, Jajcu, ali i Dalmaciji...

Hronika 26.10.17, 07:51h

BiH noćas za 12 minuta uzdrmala tri jača zemljotresa: Osjetili se u Sarajevu, Jajcu, ali i Dalmaciji...
Prvi potres jačine 4,5 stepeni Rihtera registriran je u 00:46 sati na dubini od pet kilometara na području naselja Voljevac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje

 

Šire područje Bosne i Hercegovine noćas iza ponoći u razmaku od svega 12 minuta tri puta je uzdrmao zemljotres, javlja Avaz.

 

Prvi potres jačine 4,5 stepeni Rihtera registriran je u 00:46 sati na dubini od pet kilometara na području naselja Voljevac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Četiri minute kasnije, nešto snažniji potres, snage 4,7 stepeni Rihtera, zabilježen je na dubini od dva kilometra, 69 kilometara zapadno od Sarajeva. Ovaj put tlo je podrhtavalo u blizini naselja Rumboci, općina Prozor-Rama. Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), treće i posljednje podrhtavanje tla u BiH noćas je također zabilježeno u Rumbocima, u 0.58 sati. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, a snaga 4,5 stepeni Rihtera.

 

Korisnici društvenih mreža ističu kako se podrhtavanje tla osjetilo u Sarajevu, Gornjem Vakufu, Jajcu, Konjicu, ali i u Dalmaciji... Inače, riječ o zemljotresu koji građani osjete, ali ne izaziva veću materijalnu štetu.

 

Pored ta tri jača, zabilježeno je još nekoliko slabijih podrhtavanja tla, javlja Fena.

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

BLIN
KOMENTARI