Atelje Figure

U petak dodjela nagrade 'Šukrija Pandžo' za najbolji neobjavljeni roman, zbirku priča i zbirku poezije za djecu

Kultura 24.10.17, 16:59h

U petak dodjela nagrade 'Šukrija Pandžo' za najbolji neobjavljeni roman, zbirku priča i zbirku poezije za djecu
Nagrada će biti dodijeljena Jagodi Iličić iz Tuzle za rukopis "Zločesta ptica i neljubičanstvena djevojčica", koji je, prema riječima članova žirija, važan i dragocjen 'jer djeci čitateljima pokazuje kako se ne pristaje na diktat sredine, pomodarstvo i površnost, te promoviše individualnost u odnosu na unificiranost'

 

Svečana dodjela književne nagrade "Šukrija Pandžo" za najbolji neobjavljeni rukopis romana, zbirke priča ili zbirke pjesama za djecu, bit će upriličena u petak u Ateljeu Figure u Sarajevu.

 

Nagrada će biti dodijeljena Jagodi Iličić iz Tuzle za rukopis "Zločesta ptica i neljubičanstvena djevojčica", koji je, prema riječima članova žirija, važan i dragocjen "jer djeci čitateljima pokazuje kako se ne pristaje na diktat sredine, pomodarstvo i površnost, te promoviše individualnost u odnosu na unificiranost".

 

Također će biti promoviran i novi broj magazina za pravednije obrazovanje "Školegijum", kao i 15. naslov iz edicije Lektira narodu "Priče od kiše" Hajrudina Ramadana, te uspješno okončan studentski projekt "Leksikon Nekrologa jednoj čaršiji", najavljeno je iz Redakcije magazina "Školegijum".

 

(Fena, aš)

BLIN
KOMENTARI