na dnu/ JOŠ JEDNA SRAMOTA GLAVNOG GRADA

Skandal u Sarajevu: Aca Lukas može, ali ruski balet na ledu ne može! Spektakl opet odgođen, seli se u Tuzlu!

Kultura 24.10.17, 13:39h

Skandal u Sarajevu: Aca Lukas može, ali ruski balet na ledu ne može! Spektakl opet odgođen, seli se u Tuzlu!
Kako je dvorana Skenderija - Mirza Delibašić 1. i 2. decembra zauzeta, pokušali smo premjestiti događaj u Zetru, ali je naš zahtjev za rezervaciju dvorane, upućen Javnom preduzeću ZOI 84., odbijen bez navedenog razloga, saopšteno je iz 'Sarajevo Diska'

 

 

Povodom novog odgađanja ruskog baletnog spektakla na ledu, koji je pred sarajevskom publikom trebao biti prikazan 19. novembra u KSC Skenderija, organizator ovog događaja 'Sarajevo Disk' uputio je saopštenje za javnost, koje prenosimo u  cjelosti:  

 

"Sa velikim žaljenjem Vas obavještavamo da je došlo do promjene datuma održavanja predstave Balet na ledu Državnog baleta iz St. Petersburga. Prije nekoliko dana baviješteni smo od strane glavnog zastupnika ovog prestižnog baletnog ansambla, firme Art BG iz Sofije, da se zbog otkazivanja nekih nastupa u Francuskoj i Hrvatskoj, svi datumi moraju pomjeriti za kraj novembra/početak decembra. Novi datum koji nam je dodjeljen je 2. decembar.


Kako je dvorana Skenderija - Mirza Delibašić 1. i 2. decembra zauzeta, pokušali smo premjestiti događaj u Zetru, ali je naš zahtjev za rezervaciju dvorane, upućen Javnom preduzeću ZOI 84., odbijen bez navedenog razloga.


Shodno svemo tome, a kako smo obavezni realizirati događaj, prinuđeni smo ga premjestiti u drugi grad. Općina Tuzla, na čelu sa načelnikom Jasminom Imamovićem i vodstvo dvorane Mejdan odreagirali su momentalno i pružili nam svu moguću podršku kako bi se ovaj jedinstveni program mogao realizirati i time obezbijedili kontinuitet turneje u ovom regionu.


Predstava u Banjoj Luci će se održati 30. novembra, a predstava u Skopju 4. decembra, tako da sada nema opasnosti od otkazivanja ostalih događaja na turneji. Ovim putem im se želimo od srca zahvaliti na pomoći.

 

Predstava Balet na ledu će se održati, dakle, 02. decembra u Tuzli, dvorana Mejdan. Uz duboko izvinjenje, obavještavamo sve one koji su kupili ulaznice za ovaj događaj da će važiti i za predstavu u Tuzli a ukoliko žele vratiti novac, povrat će se vršiti uskoro a o načinu i terminu će biti obaviješteni putem Facebook-a, portala kupikartu.ba i sredstava javnog informisanja. Naravno, tu je i naša info linija +387 61 289 789 putem koje se mogu dobiti sve informacije vezane za navedeni događaj, saopšteno je iz 'Sarajevo Diska'.

 

Podsjećamo, ovo je drugi put da ruski balet na ledu bezuspješno dolazi u Sarajevo, nakon prošlogodišnje sramote kada je isti otkazan jer u glavnom gradu BiH cijeli dan nije bilo vode, neophodne za pravljenje glamurozne ledene scene. 

 

Novo otkazivanje spektakla Državnog baleta iz St. Petersburga za Sarajevo predstavlja svojevrstan skandal, a za upravu ovog grada, ali i za Vladu KS još jednu sramotu i dokaz nesposobnosti da se u glavnom gradu BiH organizuju svjetski umjetnički događaji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)  

 

BLIN
KOMENTARI