nastavak suđenja amiru zukiću i drugima

Svjedok Tužilaštva u predmetu 'Bosna': Ako neko nije član SDA, može i umrijeti, ali se neće zaposliti

Hronika 23.10.17, 11:47h

Svjedok Tužilaštva u predmetu 'Bosna': Ako neko nije član SDA, može i umrijeti, ali se neće zaposliti
Ipak, jutros je sutkinja Tanja Curović, a na raniji zahtjev odbrane optuženog Kukića, donijela odluku o razdvajanju ovog krivičnog postupka, te će se Kukiću suditi odvojeno u odnosu na Zukića i ostale

 

U Općinskom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Amiru Zukiću i drugim optuženima u predmetu "Bosna"- piše Avaz.

 

U ovom predmetu, osim Amira Zukića, generalnog sekretara SDA, optuženi su i Asim Sarajlić i Mirsad Kukić, potpredsjednici SDA, ali i bivši izvršni direktor "Elektroprivrede", Esed Džananović.

 

Ipak, jutros je sutkinja Tanja Curović, a na raniji zahtjev odbrane optuženog Kukića, donijela odluku o razdvajanju ovog krivičnog postupka, te će se Kukiću suditi odvojeno u odnosu na Zukića i ostale.

 

Jutros su saslušana dva svjedoka Tužilaštva KS, Azra Talić i Ismet Alihodžić, uposlenici "Elektrodistribucije" Zenica.

 

Zanimljivo je da je svjedok Ismet Alihodžić jutros u sudnici ispričao da mu je na sastanku u Zavidovićima, na kojem su prisustvovali optuženi Nedžad Trako, Senad Trako, ali i Ramiz Karavdić, rečeno "ako neko nije član SDA, može i umrijeti, ali se neće zaposliti".

 

Ovaj svjedok je ispričao, da mu je Karavdić tražio da nađe električare koje bi zaposlio u "Elektrodistribuciji", po cijeni od 16.000 maraka, te da je cijena za pravnike i ekonomiste bila od 20 do 25 hiljada maraka. U toku je pauza, kada će odbrane optuženih nastaviti ispitivanje Alihodžića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI