SDP o 'feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u'

Program SDA se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere - ostavljanje BiH u amanet Erdoganu

Front 22.10.17, 14:11h

Program SDA se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere - ostavljanje BiH u amanet Erdoganu
Socijaldemokratska partija BiH saopćila je danas da je jučer imala zadovoljstvo raditi na kreiranju nacrta Izbornog programa SDPBiH "Plan 10", koji u deset ključnih oblasti nudi niz konretnih reformskih rješenja za izlazak države iz krize i uspostave pravednog društva, te da ovaj čin najjasnije pokazuje razliku u političkoj viziji države između SDP i SDA

 

- Jučer smo, mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH, imali zadovoljstvo raditi na kreiranju nacrta Izbornog programa SDP BiH "Plan 10", koji u deset ključnih oblasti nudi niz konretnih reformskih rješenja za izlazak države iz krize i uspostave pravednog društva.

 

Ovaj čin najjasnije pokazuje razliku u političkoj viziji države između SDP i SDA, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

- Naime, dok se SDP bavi programom, u čijoj izradi i prezentaciji učestvuju desetine eksperata, sindikata, poduzetnika i univerzitetskih profesora, Bakir Izetbegović je javnosti izložio program SDA, koji se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere: ostavljanje Bosne i Hercegovine u amanet Recepu Tayyipu Erdoganu. Ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo - upozoravaju iz SDP-a.

 

- Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH.

 

Za razliku od nas, feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima.

 

Pozivamo Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.

 

Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima.


Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN7md)

 

 

BLIN
KOMENTARI