foto/ ŠOKANTNE POSLJEDICE

Ne, ovo nisu masnice po leđima: Frizerka pokazala stravičan uticaj posla na njeno tijelo

ŽENA iN 21.10.17, 17:32h

Ne, ovo nisu masnice po leđima: Frizerka pokazala stravičan uticaj posla na njeno tijelo
Crveni tragovi na njezinim leđima nisu masnice, nego pokazuju stagnaciju u mišićima. Nazivaju se petehije, a do njih dolazi zbog neprirodnog položaja na radnom mjestu

 


Iako na prvi pogled ne djeluje tako, frizerski posao je iznimno težak. Nije tu riječ samo o friziranju, već i dugotrajnom stajanju i naginjanju nad mušterijama, što ostavlja tragove na tijelu, piše 24sata.hr.


Maserka iz Leicestera Hitesh Patel na svom je Facebook profilu objavila šokantne fotografije leđa jedne svoje klijentice koja radi kao frizerka. Na fotografijama se vide zabrinjavajući crveni tragovi preko cijelih leđa.


- Ovi tragovi nisu masnice, nego pokazuju stagnaciju u mišićima. Nazivaju se petehije i mogu biti iznimno opasni. Do njih dolazi zato što se frizeri satima naginju nad klijentelom pa se mišiću razvijaju i zadržavaju kosti u neprirodnom položaju - objašnjava Hitesh.

 


Dodaje kako nakon odlaganja frizerske opreme i pokušaja sjedenja prirodna pozicija jednostavno ne funkcionira, a ovakvi problemi javljaju se i kod drugih poslova u kojima djelatnici moraju biti u čudnim pozicijama tijekom rada, primjerice kod zubara i mehaničara.


U sprečavanju težih petehija pomažu tople kupke i redovite masaže te svakodnevno istezanje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI