Novi detalji slučaja koji je zaprepastio Hrvatsku i region

Kuća užasa kod Karlovca: Policija istragu o mučenju roba Rasima Ćufurovića proširila još na četiri žene

Hronika 21.10.17, 10:26h

Kuća užasa kod Karlovca: Policija istragu o mučenju roba Rasima Ćufurovića proširila još na četiri žene
Utvrđeno je da su osumnjičeni od aprila 2016. godine do oktobra 2017. godine na svoj porodičnom imanju na području Karlovca, učestalim psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali 36-godišnjeg muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja...

 

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima počinjenog na štetu Rasima Ćufurovića (36) karlovačka policija, koja je istragu ovog slučaja provodila u koordinaciji s PNUSKOK-om i Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, osumnjičila je osam osoba, četiri muške i četiri ženske.

 

Nakon što su prošle sedmice uhapšeni i predani pritvorskm nadzorniku četiri muškarca, Petar Velić i njegovi sinovi Dražen, Igor i Ivan, pa potom nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage puštena uz mjere opreza, došlo je do proširenja istrage.

 

Nakon novih policijskih saznanja, za kazneno djelo trgovanja ljudima su prijavljenje i njihove supruge, dok se njih četvoricu osim za to kazneno djelo, sada tereti za nova dva kaznena djela: protupravno oduzimanja slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje sumnje da su osumnjičeni od aprila 2016. godine do oktobra 2017. godine na svoj porodičnom imanju na području Karlovca, učestalim psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali oštećenog muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja i nanoseći mu povrede, koje su ljekari okvalificirali kao teške - saopćila je policija.

 

Nove prijave išle su redovnim putem, pa nije bilo novih hapšenja, što znači da su svi osumnjičenici i dalje na slobodi, uz propisane mjere opreza zabrana prilaženja i kontaktiranja oštećenog i svjedocima.

 

Nakon što se oporavi u Općoj bolnici Karlovac, Centar za socijalnu skrb će njihovu žrtvu smjestiti na tajnu lokaciju.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI