Žestoki sukob se nastavlja

Nakon unuke, i sin Kemala Montena napao Jusiće: 'Nabijem vas na ku**c klošari i lopovi, niko vas ne zna jer...'

Showbizz 20.10.17, 18:54h

Nakon unuke, i sin Kemala Montena napao Jusiće: 'Nabijem vas na ku**c klošari i lopovi, niko vas ne zna jer...'
Ta vrsta klevete, optužbe, govora mržnje i prijetnje smrću na kraju, javno... Znamo što nadležne institucije rade kada se to prijavi, komentira te teške riječi Paula Jusić

 

Porodica pokojnog pjevača Kemala Montena na društvenoj je mreži iznijela niz optužbi na račun organizatora zagrebačkih koncerata "Prijatelji i Kemo".

 

Paulu i Đelu Jusića mlađeg prozvali su da na račun Keminog imena žele samo vlastitu promociju. Svađa je kulminirala klevetama i prijetnjama Jusićima, koje je Facebook prepoznao kao govor mržnje.

 

 

- Nakon ogromne količine blata koje je bačeno na nas, na naše ime, na naš ugled, nakon javnih optužbi, kleveta, laži i prijetnji od strane članova porodice Monteno, došlo je vrijeme da se podastre istina jer smatram da javnost ima pravo znati istinu - rekla je Paula Jusić o skandalu.

 

Skandal koji ovih dana potresa uspomenu na Kemala Montena, počeo je nakon izjave njegove kćeri za jedan bh. medij. Razgovor s njom vođen je nakon zagrebačkog koncerta "Kemo i prijatelji".

 

- Tom izjavom smo poniženi, stavlja se u pitanje i naše poštenje i naša čast, a tom rečenicom da će to biti puno veći i puno ljepši koncert zapravo je bačena ljaga na sve te izvođače - dodala je.

 

Nakon što ih je javno prozvala Kemalova unuka, s optužbama je nastavio i njegov sin Đani.

 

"Nabijem vas na ku**c klošari i lopovi. Ko ste vi, niko vas ne zna jer ste propali muzičari. Na sudu ćemo rješavati ovo. Ostavit ćete se mog prezimena... To zapamtite!"

 

- Ta vrsta klevete, optužbe, govora mržnje i prijetnje smrću na kraju, javno... Znamo što nadležne institucije rade kada se to prijavi - komentira te teške riječi Paula Jusić.

 

Uplata od 140.000 kuna dobiti od dvaju koncerata, koje su organizirali Paula i Đelo Jusić, u cijelosti je išla na račun porodice Monteno. Tada se, kaže Paula, niko iz porodice pokojnog pjevača nije bunio. Lavinu negativnih komentara Kemalovog sina i unuke pokrenulo je spomenuto privatno pismo Đele Jusića, u kojem su spornim našli psovku koju je Đelo uputio porodici.

 

Optužbe porodici Monteno idu toliko daleko da je Kemalov sin izjavio da je Kemo za života Paulu i Đelu Jusića zapravo mrzio.

 

- Mi smo zaista bili veliki prijatelji, u dobru i u zlu, u lijepom i u ružnom, i u hvalospjevima i u svađama, i u podizanju tona i u plakanju i smijehu. Prema tome, prijateljstvo je nešto što je puno veće i puno svetije ako je pravo - kaže Jusić.

 

Udruga Kemal Monteno, koju su zajednički osnovali cijela porodica Monteno te bračni par Jusić, ugašena je prije nekoliko mjeseci. Nakon svega ružnog što se dogodilo, saradnju s porodicom pokojnog pjevača Jusići ne žele nastaviti.

 

- Blato sa svog obraza i svog ugleda moramo skinuti Đelo i ja, jer u tu smo priču ušli i izašli čista obraza i mirne savjesti - zaključuje Paula.
 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI