Reakcija predsjednika RS-a

Dodik: Nikada, pa ni 1999. nisam bio sa Sorošem, iznošenje takvih konstrukcija je dio plana za rušenje RS-a

Hronika 20.10.17, 12:55h

Dodik: Nikada, pa ni 1999. nisam bio sa Sorošem, iznošenje takvih konstrukcija je dio plana za rušenje RS-a
-Iznošenje takvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika i drugih funkcionera RS-a očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje RS-a i njenih institucija – navodi se u saopćenju

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nikada, pa ni te 1999. o kojoj govori član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, nije imao sastanak sa Georgeom Sorosom, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

 

-Iznošenje takvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika i drugih funkcionera RS-a očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje RS-a i njenih institucija – navodi se u saopćenju.

 

Prethodno je Mektić na konferenciji za novinare ustvrdio da postoje dokazi o saradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa „Sorošem“.

 

-Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999. godine, nakon bombardovanja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu, u Hotel 'Hilton' na sastanke u vezi podrške Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastanak organizovao u Laktašima – naveo je Mektić.

 

(Fena, aš)

 

 

BLIN
KOMENTARI