Demantij na izjave načelnika Općine Stari Grad

Denis Stojnić: Ibraga moj lijepi, pa valja li to tako raditi... Dali mi prostor razvaljen i zapaljen, a sad... Pogledajte dokument!

Hronika 18.10.17, 08:15h

Denis Stojnić: Ibraga moj lijepi, pa valja li to tako raditi... Dali mi prostor razvaljen i zapaljen, a sad... Pogledajte dokument!
Općina Stari Grad je dala u zakup devastiran poslovni prostor, a zatim onemogućila Stojnić Denisu da isti renovira i još ga okrivila jer je prostor devastiran, što je tragikomično, napisao je naš MMA borac u demantiju

 

Nakon što se povodom deložacije diskoteke Denisa Stojinića za DEPO Portal oglasio načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, na našu adresu stigao je demantij našeg MMA borca koji objavljujemo u cjelosti:

 

Obzirom da načelnik Ibrahim Hadžibajrić svojim saopštenjima i izjavama dezavuiše javnost i time pokušava skrenuti pažnju sa svojih nezakonitih postupanja, nužno je napomenuti nekoliko važnih činjenica koje će se sasvim sigurno potvrditi dokazima kojima raspoložemo. Naime, poslovni prostor u ulici Muvekita broj 5.je 2015. godine, nakon potpisivanja ugovora u zakupu, preuzet u devastiranom stanju što dokazuje, između ostalog, i dokumentacija Općine Stari Grad, kao i niz materijalnih dokaza koji će se izvesti tokom predstojećeg sudskog postupka.

 

Predmetni poslovni prostor je nekoliko godina prije zakupa istog zapaljen te je u istom uslijed požara nastupila značajna materijalna šteta. Nakon preuzimanja istog, Stojnić Denis je uložio značajna materijalna sredstva u čišćenje prostora te ni nakon niza zahtjeva nije dobio potrebne dozvole za sanaciju istog od zakupodavca Općine Stari Grad.

 

Općina Stari Grad je dala u zakup devastiran poslovni prostor, a zatim onemogućila Stojnić Denisu da isti renovira i još ga okrivila jer je prostor devastiran, što je tragikomično.

 

Također se postavlja pitanje, ako je načelnik Hadžibajrić zabrinut za sigurnost građana i ako je stanje prostora tako kako je on naveo, zbog čega nije izvršio zakonske obaveze sa
ciljem zaštite stanara koji žive u zgradi gdje se prostor nalazi ODMAH NAKON POŽARA KADA DENIS NIJE UOPŠTE BIO U PLANU, A NE TEK SADA KADA TREBA OD
DENISA NAPRAVITI NEGATIVCA?

 

Ponovit ću, dobio sam devastiran prostor a sud je angažovao SUDSKOG VJEŠTAKA 2015. godine da utvrdi devastirano stanje, gdje je i utvrđeno i čak je u ugovoru o zakupu to navedeno.


Stojnić Denis s.r.

 

denis-stojnic-status

 

denis-stojnic-ugovor

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI