Predsjedavajući Vijeća ministara BIH u Skoplju

Zvizdić i Zaev dogovorili potpisivanje niz sporazuma između BiH i Makedonije

Front 17.10.17, 14:01h

Zvizdić i Zaev dogovorili potpisivanje niz sporazuma između BiH i Makedonije
Zvizdić u Skoplju sudjeluje na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope i sudjelovat će s regionalnim premijerama na panelu "Može li se region takmičiti na globalnom igralištu"


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Skoplju s premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom o regionalnoj saradnji, cestovnom povezivanju, kao i o uspostavi aviolinije između Sarajeva i Skoplja.


Zvizdić se zahvalio Zaevu na pozivu za sudjelovanje na Samitu lidera i čestitao mu na pobjedi partije SDSM na lokalnim izborima i rekao da je to rezultat istrajnosti na izgradnji mira i jačanja ekonomskog integrisanja zapadnog Balkana.


Zvizdić i Zaev razgovarali su i o realiziranju zvanične posjete Vijeća ministara BiH Vladi Republike Makedonije do kraja ove godine i dogovorili da se tom prilikom potpiše niz sporazuma koji su u interesu građana dviju zemalja.

 

Sastanku je prisustvovala ambasadorica BiH u Makedoniji Lepa Babić.

 

Zvizdić u Skoplju sudjeluje na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope i sudjelovat će s regionalnim premijerama na panelu "Može li se region takmičiti na globalnom igralištu", saopćeno je iz VMBiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI